Nordicbet är det enda spelbolag som erbjuder spel på division 4 i Sverige, och dem har nyligen släppt odds för detta. Jag inriktar mig på div 4 Dalarna där jag tycker det är givet vilka som vinner.

  • Serie: Div 4 Dalarna
  • Spel: Slätta SK vinner serien
  • Odds: 3.50 @ nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 28/4 – 15:00

Slätta är nykomlingar i fyran till denna säsong, och trots detta så är man favoriter på vinnerspelet, vilket innebär att nordicbet tyvärr gjort sin läxa. Men 3.50 tycker jag ändå är ganska bra betalt då jag tror man rinner igenom den här serien relativt smärtfritt.

Man har tidigare spelat så högt som division 2, innan man 2007/2008 valde att gå ihop med en del andra klubbar i Falun. Så säsongen 2009 startade ett nytt Slätta SK upp och man startade då om division 6 i Dalarna, en säsong som slutade på en tredjeplats för laget. Men året efter detta så tog det fart rejält i brasan och man vann samma division 6 tätt före Ludvika U, dessa lag stod verkligen i en klass för sig den säsongen ska sägas. Slätta hade siffrorna 16-1-1 den säsongen och en målskillnad på hela 134-19.

I division 5 förra året fick jag själv spela mot det här laget, vilket gör att jag vet precis hur bra dom är. Mitt lag var ett topplag i serien men hamnade trots detta väldigt långt bakom Slätta, vi fick även stryk med klara siffror i bägga matcherna mot de gul/svarta. Den säsongen hade man 18 vinster på lika många försök och en målskillnad på 77-12. Nu vet jag av egen erfarenhet att dalafyran inte alls är särskilt ”blodigare” än toppskiktet på div 5, således så tror jag även att man trampar igenom den här serien utan större bekymmer.

Träningsmatcherna man spelat har gått precis som jag trodde på förhand och man har bland annat vunnit mot två stycken div 3 lag. Nu senast slog man Avesta (div 3) med 2-1 i en träningsmatch, vilket är intressant då Avesta även mött en del andra lag i den här serien. Både Vansbro och Dala-Järna är topptippade i dalafyran och dessa lag fick stryk med 2-0 mot samma Avesta.

Man har en riktigt bred trupp vilket är A och O i dem här serierna då folk har jobb och privatliv som allt som oftast går före fotbollen. Dessutom har man spetsat till laget från förra året med några riktigt bra lirare.


Jag hade hoppats på en 5 ggr pengarna för en serieseger, men det var som sagt mest förhoppningar. 3.50 tycker jag är ett bra odds för ett lag som jag tror dunkar hem den här serien på ett enkelt sätt, spelas med lite över medelinsats.

/e@sy