Nu är det äntligen dags för hockeyettan att dra igång igen efter ett ganska långt juluppehåll. Jag kommer börja med en dubbel till medelinsats med tanke på att det är lite extra lurigt i början.

  • Match: Hudiksvall – Enköping & Skövde – Tingsryd
  • Serie: Allettan södra
  • Speltips: Hudiksvall + Tingsryd
  • Odds: 1.89 @ Unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 3/1, 19.00

Hudiksvall – Enköping 1 (1.30)
Inget jätteodds här på C-seriesegraren från Hudiksvall, men ändå helt klart dugligt. Man startade säsongen lite trögt, men den avslutande andra halvan så var man helt outstanding. Laget har tre riktigt bra femmor som alla kan producera. Laget är inte direkt topptippat inför allettan, men min känsla är att man kan skrälla och utmana de topptippade om seriesegern. Så länge man får allt att stämma villa säga. Man har en bred trupp som sagt och har nu dessutom förstärkt med hockeyallsvenska meriter i Jonas Westring.

Johannes_Westring_640

Enköping har ett helt okej lag, men väldigt tunn trupp. Man har ganska få spelare och lever mycket på sina två äldre herrar Andreaz Persson och Fredrik Abrahamsson. I en så tuff serie som allettan så har jag svårt att se att det ska räcka. Dessutom har man haft problem med skador under säsongen. För ett par dagar sedan spelade man träningsmatch och saknade även då ett par killar. Den jag vet är borta är definitivt Rickard Rollin-Carlsson och det är tungt avbräck. Vilka mer som inte kommer spela har jag inte fått fram, men oavsett om de spelar eller inte så ska Hudik vinna detta. Dessutom har Viktor Gibbs Sjödin lämnat truppen för spel i Ungern. Hudiksvall har vunnit alla tre möten denna säsong och man vinner även denna premiär.

Skövde – Tingsryd 2 (1.45)
Skövde tog sig till allettan med nöd och näppe, men man har såklart gjort sig välförtjänta av det. Känslan är dock att det tar stopp här då motståndet kommer bli alltför tufft. Först ut är seriesuveränen från söder. Skövde tappade inför säsongen ett par viktiga backar och det har verkligen visat sig på deras spel. Delvis har det varit stabilt bakåt, men allt som oftast har det varit väldigt virrigt i egen zon. Nu har man dock förstärkt målvaktssidan med Johannes Jönsson, men har svårt att se att det kommer hjälpa dem i matchen mot Tingsryd. Känslan är att laget är för tunt, trots att man för första gången under hela säsongen kan stoltsera med full trupp.

tingsryd

Tingsryd stod i en klass för sig nere i F-seren. Endast fyra förluster på hela säsongen hittills och en målskillnad på 125-59 säger det mesta. F-serien rankas också som den bästa av många så det är verkligen imponerande. Man har fått behålla stommen från året man åkte ur allsvenskan så det är inget snack om att laget har alla chanser i världen att ta sig upp igen. Laget har klasspelare för hockeyettan rakt igen och man besitter ett oerhört stabilt målvaktspar. Spelet har kanske inte klickat på slutet som det gjorde under första delen av säsongen, men samtidigt slår man av på tempot lite när man varit så överlägsna. Man ska helt enkelt vinna sin premiär.


Trots att det är i början av allettan och det är lite svårt att veta var de olika lagen står så väljer jag att lägga ett spel. Känslan är att de två ovannämnda lagen ska vara såpass mycket bättre än sina motståndare att det inte ska spela någon roll om det är premiär eller vad det nu är. Mitt spel blir dubbeln Hudiksvall + Tingsryd till oddset 1.89. Spelet hittar ni hos Unibetoch insatsen blir 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden