Det är inte helt ovälkommnet som Champions League-gruppspelet den här tisdagskvällen drar igång. Trots flera matcher som är betydligt mer namnkunniga, vänder jag mig mot Kroatien och Zagreb för mötet mellan Dinamo och Porto. Här har jag hittat ett spännande kortspel – häng med!

  • Match: Dinamo Zagreb - Porto
  • Spel: Över 4,5 kort @ Betsson
  • Odds: 1,78
  • Insats: 4/10
  • Spelstopp: 20:45

För andra året i rad har det kroatiska mästarlaget Dinamo Zagreb tagit sig in i Champions League-gruppspelen. Förra säsongen hade man inte mycket att säga till om efter att man hamnat i en väldigt tuff grupp. Nu befinner man sig i Grupp H. En, om inte omöjlig, väldigt svår uppgift för kroaterna att knäcka. Gruppmotståndarna är Dinamo Kiev, Paris Saint Germain och så då Porto.

Porto som sent under transferfönstret tappade anfallsstjärnan Hulk till Zenit Saint Petersburg. Naturligtvis ett tungt avbräck för klubben, men också otroligt välbehövliga pengar i dessa tider (omkring 400 miljoner). Precis som hemmalaget är Porto titelhållande i sin ligan. Nu ställs lagen alltså mot varandra, och som ni troligen redan sett blir det inget resultatbaserat för mig här.

Den 36-åriga italienska domaren Daniele Orsato är mannen som ansvarar för regelboken i den här matchen. En herre som har för vana att vifta med korten rätt rejält. I de åtta senaste matcherna som Daniele har dömt har sju av dessa gått över linan 4,5 kort. Som sagt – en domare som inte drar sig för att dra fram de gula korten. Dessutom kan vi också tillägga att det här är två lag som också drar på sig en hel del varningar.

Dinamo Zagreb spelade sig in i turneringen via diverse kvalmatcher. I de två playoff-matcherna mot Maribor drog man till exempel på sig hela åtta gula kort. Spelvärdet blir inte direkt sämre när man kollar på Portos sex matcher i Champions League förra säsongen. Då tog portugiserna i snitt 3,5 gula kort/match. Första matchen i gruppspelet är ju som bekant också väldigt viktig, och det här är dessutom en match som båda lagen verkligen måste i alla fall ta poäng i för att sätta sig i ett hyggligt utgångsläge.

Dock vill jag tydligt påpepka att insatsen bör hållas nere då det som sagt är ett kortspel. Det finns betydligt tryggare spelobjekt att vända sig till än det här. En insats på strax under medel spelas.

/Mikel