Maksimirstadion kommer koka i den 3:e omgången av Champions League när Kroatiens bästa lag, Dinamo Zagreb välkomnar Greklands giganter, Olympiakos Piraeus. Bägge lag har börjat säsongen på ett imponerande sätt. Dinamo Zagreb leder kroatiska HNL en poäng före rivalerna Hajduk Split, medans Olympiakos är helt överlägsna i grekiska Super League med sju raka vinster.

  • Match: Dinamo – Olympiakos
  • Spel: 2
  • Odds: 2.75 @ William Hill
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:45

 

Dinamo har verkligen fått en bra start på Champions League den här säsongen, de skrällde hemma mot Arsenal med en 2-1 vinst där man spelade hela andra halvlek med en man mer då Arsenals Olivier Giroud fick rött kort. I sin andra match blev man dock utklassade av tyska Bayern Munchen med hela 5-0. Man släppte in 4 mål under en period utav 15 minuter. Jag håller Dinamo väldigt kärt men det är någonting som inte stämmer. Supportrarna börjar sakta vända ryggen till sitt lag, man har börjat mer och mer ta in utländska spelare, klubbledningen är under kritik i hela landet, från journalister till städarna. Det går bra i ligan men laget saknar försvar, den ifrågasatte tränaren Zoran Mamic värkar inte kunna leda laget. Man hade tur mot Arsenal, det kommer nog dröja länge innan de får med sig ett sådan bra resultat igen.

Det vi såg mot Bayern Munchen är en mer realistiskt bild utav Dinamo. Man fick en lektion i hur fotboll skall spelas.

ladda ned ladda ned

Olympiakos är ett lag med mycket mer stabilitet och kvalitet än Dinamo. Det visade man också borta på Emiratesstadion när Arsenal besegrades med 2-3. Innan matchen mot Arsenal hade inte Olympiakos fått med sig en seger på 12 besök till England, som har inkluderat stora förluster mot Manchester United, Chelsea, Newcastle och Liverpool. Arsenal slog Olympiacos med 3-1 i London för tre år sedan men den här gången fick man se sig besegrade. Olympiakos går som tåget i ligan med full pott, 7/7 och en målskillnad på imponerande 22:3.

Den unge portugisiske tränaren Marco Silva som under fjolårssäsongen ledde Sporting har tillfört engagemang och kreativitet samt en imponerande effektivitet, vilket även syns på resultaten.

Jag kan inte se Dinamo ta hem segern i den här matchen trots hemmaplan är det en viss klasskillnad mellan lagen där Olympiakos är klara favoriter enligt mig.

Jag kommer ta och lägga ett spel på vinst till Olympiakos.

William Hill erbjuder 2.75 i odds.

/ Akilles_80