Malmö FF har tagit sig till sista kvalrundan före gruppspelet men här möter man riktigt tufft motstånd. Jag har saken klar för mig och kliver in här! Häng på!Dinamo Zagreb – Malmö FF
Mitt tips: Dinamo Zagreb -1 (Asian handicap)
Odds: 2.05 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 20.45

Dinamo Zagreb är ett ruskigt starkt hemmalag som väldigt sällan tappar poäng på sin hemmaplan. Man har spelat 5 matcher på sin hemmaplan än så länge och man har vunnit samtliga 5 matcher och har målskillnaden 13-0 på dessa vilket talar för mitt spel här då man ofta vinner med 2 mål eller fler. Man har dessutom en helt enorm form då man har 7 segrar och 1 oavgjord på lagets 8 senaste matcher och mycket fina 19-1 i målskillnad på dessa matcherna. Dinamo Zagreb har många års erfarenhet av Europa och det kan spela stor roll här då flera av Malmös spelare gör sina första framträden i Europa under denna säsongen.

Malmö har matchats hårt den senaste tiden och under de senaste 31 dagarna har man spelat 8 matcher mot väldigt tuffa motstånd och det bör slita på truppen. Först mötte man Torshavn som inte blev en helt lätt uppgift och därefter var det skånederby mot Helsingborg och den matchen blev en ruskigt tuff drabbning. Sedan väntade Rangers i två raka matcher som bör ha tagit på kraften hos spelarna. Man mötte även Djurgården i en match som avbröts vilket tärde på psyket hos flera spelare. Efter det mötte man bottenlaget Mjällby och fick bara 1-1 mot dem. I söndags mötte man Milan i en match som bör ha tagit på krafterna hos spelarna. Nu möter man ett fysiskt starkt Dinamo Zagreb som har ca 40 000 fanatiska fans i ryggen. Hur lätt är det med spagettiben?

Malmö FF visar för dagen en relativt svag form om man ser till lagets 5 senaste matcher. Man har formraden 0-4-1 på dessa matcher. Man stod för en rejäl bedrift när man slog ut Rangers ur Champions League men jag ställer mig frågan: Hur bra var egentligen Rangers? I mina ögon mötte man inte ett skotsk topplag utan mer ett mediokert bottengäng i Skottland. Rangers visade ingen form, passningspelet var uselt och offensiven var tafatt. Jag ska inte ta ifrån Malmö äran för avancemanget men i mina ögon är det ingen större merit att ha slagit Rangers. Nu väntar dubbelt så tufft mostånd i mina ögon!

Det ska vara stor klasskillnad i den här matchen. Dinamo Zagreb har vunnit den Kroatiska ligan 6 år i rad och nu möter man ett Malmö FF som ligger i mitten av Allsvenskan. Det säger det mesta då jag rankar de Kroatiska topplagen en bra bit före de Allsvenska topplagen.