Här har vi en fotbollsmatch i den kroatiska HNL mellan två storlag, Dinamo Zagreb och Hajduk Split. Lagen drabbas samman på Maksimirstadion denna vinterdag. Det har blivit 8 derbymatcher genom åren mellan dessa två lag. Dinamo har statistiken på sin sida, 7 vinster med en målskillnad på 22:5. Hemmalaget är favoriter, frågan är om man pallar för trycket?

  • Match: Dinamo Zagreb – Hajduk Split
  • Spel: Dinamo – 0.75 i asian handicap
  • Odds: 1.55 @ Bet365
  • Insats: 9/10 Units
  • Spelstopp: 15:00 5/12

Dinamo Zagreb kommer till den här matchen efter en övertygande 3:1 hemmaseger mot Lokomotiva Zagreb. Marko Rog gjorde en fantastisk match och blev tvåmålsskytt. Med denna viktiga seger tog man tillbaks 2:a platsen och är endast två poäng bakom ledande Rijeka. Det verkar vara en postiv stämning i laget, trots alla klagomål på Zoran Mamics ledningsförmåga verkar spelarna inte bry sig så mycket. Det finns tillräckligt med kvalitet i laget för att klara av Hajduk Split. Den troliga uppställningen blir: Eduardo, Pinto, Goncalo, Benkovic, Pivaric, Antolic, Pavicic,  Pjaca, Rog, Fernandes  och Henriquez.

Dinamo-Zagreb      HNK_Hajduk_Split.svg

 

Under de senaste fem åren, har Dinamo och Hajduk spelat sju ligamatcher på Poljud varav Dinamo vunnit tre gånger, och tre gånger har det slutat oavgjort, nu får Hajduk det ännu tuffare när man reser till ett fullsatt Maksimirstadion. Hajduk Split kommer till det här mötet efter en 1:2 vinst i Cupen mot NK Zagreb. Man avancerade till semifinal och tränaren Damir Buric var nöjd efter matchen. I den här matchen får man förlita sig ganska mycket på den unga mittfältaren, Mijo Caktas som gjort fem mål hittills. Det finns några duktiga spelare i laget, men det är inte alls samma nivå som Zagreb.

 

Som vanligt, dagarna före derbyt anländer klagomål från Hajduks ledning. Denna gång är det Dinamos kvartsfinalmatch i Cupen som sköts upp, bara för att Dinamo skall komma utvilade till den här matchen. Varje match mellan dessa två lag är speciell som skruvar upp förväntningarna hos alla fotbollsälskare i Kroatien, även om man inte håller på någon utav lagen. Nu är det så att Dinamo Zagreb har bättre spelare på nästan alla positioner, man har hemmaplan, fansen bakom ryggen vilka kommer ge extra kick till spelarna. Jag skulle bli oerhört förvånad om Dinamo inte tar hem den här matchen. Jag väljer att lägga ett spel på vinst till Dinamo med -0.75 i handicap. Bet365 erbjuder ett odds på 1.55.

/ Akilles _80