Kroatiska Dinamo Zagreb välkommnar de tyska jättar från Munchen i den sjätte omgången utav Champions League. Kan Dinamo lyckas ta poäng när man möter Bayern Munchen som redan är klara för avancemang och kommer med största sannolikhet vila några spelare i den här matchen.

  • Match: Dinamo Zagreb – Bayern Munchen
  • Spel: Bayern -1.5 i asian handicap
  • Odds: 1.95 @ Bet365
  • Insats: 9/10 Units
  • Spelstopp: 20:45 9/12

Efter att ha vunnit öppningsmatchen i Champions League mot Arsenal på Maksimir stadion började Dinamo göra upp planer om våren i Europa. Några månader senare var de tvungna att acceptera att det inte kommer bli något Europaspel. Den dåliga stämningen orsakade något svagare resultat i kroatiska HNL, men man kommer till den här matchen efter en viktig hemmaseger i derbyt mot Hajduk Split. Atmosfären är lite bättre då man tog tillbaks första platsen i den inhemska NHL. Inför kvällens match sa tränaren Mamic att det är ett privilegium att vara med i den här tävlingen, spela mot sådana storlag som Bayern och att man kommer försöka göra det bästa i den här matchen oavsett resultatet. Dinamo har de största problemen i försvaret som inte har fungerat under många år, där man är mest sårbara. Vilket man även såg i första matchen borta mot Bayern då man förlorade med hela 5:0. Man har kritiserat Mamics ledningsförmåga och missnöjet har varit stort. Nu är det dock lite lugnare efter segern mot Hajduk. Frågan är bara hur länge det kommer vara lugnt. När det gäller sammansättningen, så blir det nog inga större förändringar jämfört med matchen mot Hajduk. Antolic är fortfarande framför Coric, och Machado spelar istället för Goncalo. Möjligen kan Pjaca få en chans istället för Henriquez. Schieldenfeld, Hodzic och Ademi är fortfarande borta.

Dinamo-Zagreb      bayern-munich_200x200

Bayern Munchen kommer till den här matchen efter en överraskande 3:1 bortaförlust mot Mönchengladbach. Det var en match som Bayern dominerade i första halvlek, men kunde inte sätta dit bollen och förlorade till slut mot ett Mönchengladbach som tog vara på sina lägen. Det som ändå var positivt är att Franck Ribery gjorde comeback efter nio månader och fick chansen i ca 15 minuter och lyckades till och med att göra ett mål. Guardiola sa att det här är ingen vänskapsmatch utan en viktig match där man kommer göra allt för att vinna, speciellt med tanke på förlusten mot Mönchengladbach. Bayer är tillsammans med Barcelona och Real Madrid det laget som är favoriter att vinna Champions League. Trots att man kommer vila några viktiga spelare i den här matchen så är man 100 gånger bättre än Dinamo även med reservlaget. Man leder nog redan i halvtid med en eller två bollar.

 

Jag tror inte att det spelar någon som helst roll att Bayern har säkrat förstaplatsen i gruppen, det är ändå Bayern, som vill vinna varje match oavsett hur betydelsefull den är. Jag kommer ta och lägga ett spel på vinst till Bayern Munchen med -1.5 i handicap i den här matchen. Bet365 erbjuder ett fint odds på 1.95.

 

/ Akilles_80