Dimitrov gjorde en heroisk insats genom att slå ut världsettan Novak Djokovic, men där tar det stopp för den här gången.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Madrid
  • Match: Dimitrov – Wawrinka
  • Spel: Wawrinka
  • Odds: 1,69 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 18.00

Anhängarna till Dimitrov får nog ta och lugna sig lite. Vinsten mot Djokovic var fantastisk på alla sätt, men det är ytterst sällan man ser underdogs plocka bort stjärna på stjärna. Och nu är det ingen dussinlirare på andra sidan nät. Stanislas Wawrinka är en av tourens just nu hetaste spelare och har sex raka matcher på grus. Dessutom har han slagit Murray och Ferrer i år med 6-1,6-2 respektive 6-1,6-4 – på grus alltså.

Sedan Norman tog över ledarrollen har Stan inte förlorat. Schweizaren har ju dessutom, om han skulle ta sig till final, chansen att återigen breaka topp10, hyffsad morot?

Dimitrov gjorde som bekant en jättematch mot Novak Djokovic. Men Serben spelade såklart inte på sin högstanivå. I vanliga fall lägger han bara in en växel när det går grus i maskineriet, men den här gången hängde Dimitrov med i tempohöjningarna.

Serben var påtagligt irriterad matchen igenom och blev stundtals utbuad av hemmapubliken.

Ovanstående match tog väldigt hårt på Dimitrov som hade kramp redan efter första set. Nu lär han väl visserligen återhämtat sig hyffsat, men om Stan får honom att springa ordentligt tror jag inte att bulgaren orkar med ytterligare en maraton-match.

I grunden är Wawrinka mycket bättre än Dimitrov och besitter mängden av rutin. Egentligen gör Wawrinka allt som Dimitrov gör lite bättre.

Att få möta Dimitrov istället för Djokovic är som att få en straffspark. Sätter han den? 1,69 på det.

Wawrinka har 1-0 i matcher efter en seger i raka set i US-Open.