Inatt möter svensklaget Detroit ett ganska formstarkt Winnipeg och man behöver vända sin dåliga trend. Jag tror man får det tufft mot detta Winnipeg som kommer försöka stressa sönder Detroits backar och utbyttja minsta lilla misstag. Tycker oddset är riktigt högt här och skulle inte satt det över 2 gånger pengarna ens.

  • Match: Detroit – Winnipeg
  • Speltips: Över 5.5
  • Odds: 2.20 @ Bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 13/11, 01.35

Detroit har ett lag i världsklass offensivt, så länge allting funkar. Då menar jag delvis att Henrik Zetterberg och Pavel Datsyuk behöver vara i form och det är man helt klart för tillfället. Framåt behöver man nästan inte oroa sig för Detroit, utan man gör allt som oftast i sina matcher nånstans mellan 2-4 mål framåt och det är ganska standard hos Red Wings. Man bör kunna klara av att göra minst tre ikväll på ett Jets som har ett av ligans sämsta målvaktspar och dessutom två av lagets viktigaste backar ur spel. Detroit har även dem lite bekymmer. Det defensiva har inte sett jättebra ut sista matcherna och målvaktsspelet från Jimmy Howard kan man aldrig riktigt lita på. Man har dessutom skador på Jonte Ericsson och Brendan Smith vilket ytterligare försvagar Detroits redan ganska tunna defensiv. De två ovannämnda är skadade plus att Stephen Weiss fortfarande är ett frågetecken. Han bör dock ha kurerat sig och ska förmodat göra comeback ikväll. Jonas Gustavsson är skadad och förmodligen startar Howard igen för Detroit.

henrik zetterberg_datsyuk

Winnipeg forsätter att spela ett ganska frejdigt och fartfyllt spel. Det är rakt på mål som gäller och in för returtagning. Jag tror nyckeln ikväll är att spela med ett högt tempo för då kommer Red Wings något skridskosvaga lag få det tufft i omställningarna. Jets har verkligen potential att glänsa framåt, men man har också dagar där ingenting funkar. Vi får hoppas att dagen ikväll är en sån dag där allt går in i mål och flyter på som det gjort de senaste matcherna. Historiskt sett så har hela 9 av de 10 senaste matcherna mot Detroit gått över linan. Det totala målsnittet är hela 7.7 mål/match. Jets saknar Jacob Trouba och Mark Stuart. Ingen målvakt är bekräftad i skrivande stund, men känner inte att det har någon större inverkan på spelet oavsett vem de ställer.

The total has gone OVER in 9 of Detroit’s last 10 games when playing Winnipeg
The total has gone OVER in 4 of Detroit’s last 5 games when playing at home against Winnipeg


Jag tycker oddset är riktigt högt och mer nomalt kanske hade varit runt dubbla degen. Det erbjuds hela 2.20 för överspelet och det hugger jag med en medelinsats. Jag spelar över 5.5 mål och spelet kan ni hitta nästan överallt, men Bet365 är högst på marknaden.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden