Inatt är et dags för att ge sig på NHL-hockeyn igen och vi hoppas på en vändning på riktigt snart för egen del. Detroit tar emot Washington hemma i Joe Louis Arena och mitt spel den här gången kommer bli samma som när de möttes för en vecka sedan här på samma ställe.

  • Match: Detroit – Washington
  • Speltips: Washington ML
  • Odds: 1.87 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19/11, 02.05

detroit_200x154Detroit har gått helt okej såhär i inledningen och vinner titt som tätt. Jag personligen gillar inte Detroit och tycker faktiskt dem har haft tur i ganska många matcher. Man har inte spelat superbra, men lyckats hitta sätt att vinna, vilket förstås på ett sätt tyder på styrka också. Någon gång får det dock vara slut. Man har vunnit två av de fem senaste matcherna där en av matcherna var hemmamatchen mot Capitals för en dryg vecka sedan. Man vann med 1-0 efter ha varit utspelade och förlorat skotten med 38-27 om jag inte minns fel. Jag har kollat highlights på den matchen och jag ställer mig fortfarande frågan hur inte Caps kunde vinna den matchen. Eller tillochmed, hur man inte kunde få in pucken på dessa målchanser. Detroit hade Petr Mrazek i kassen som var grym och har gjort det riktigt bra den här säsongen. Han kan man tacka för många poäng. Idag tror jag dock inte han kan stå på huvudet och rädda Red Wings ännu engång. Laget har dock glädjande fått tillbaka Pavel Datsyuk från skada, men saknar fortfarande Brad Richards, Kyle Quincey, Johan Franzén och Landon Ferraro. Ingen målvakt är bekräftad ännu, men kan inte tänka mig någon annan än Mrazek.

washington_200x122Washington har trots två förluster på de tre senaste matcherna väldigt bra form och söker idag revansch från förra veckans 0-1 match där vi kan kalla det ett rån från Detroits sida. Man har under de flesta matcher den här säsongen spelat väldigt bra och man skapar mycket målchanser samtidigt som man släpper till väldigt få mot eget mål. Man är topp tre åt båda hållen i hela ligan. Jag menar, då är det klart att man vinner matcher också. När man sedan har ett sånt offensivt lagt lag som man har så trillar målen in med jämna mellanrum. Det är väl en av anledningarna att jag inte tror Detroit gör en mirakelmatch igen. Någonstans måste det jämna ut sig och en normal kväll så är Caps ett klart mycket starkare lag trots bortaplan. Den ryske superstjärnan Alex Ovechkin jagar också det ryska målrekordet och kan ikväll gå förbi Sergei Fedorov vid en kasse. Det är jag rätt säker på att han vill. Man är i grunden ett mycket starkare lag än Detroit och jag tror helt enkelt att man vinner. Inbördes så har Washington vunnit sex av de tio senaste mötena lagen emellan. Ingen målvakt är bekräftad, men räknar med att Holtby står. Brooks Orpik är den enda som är osäker till spel mot Detroit.


En målrekord som ska spräckas och en revansch för förra matchen. Ja, det finns en del anledningar till att jag tror på Caps ikväll. Mitt spel blir alltså Washington ML till oddset 1.87 hos Pinnacle. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden