Detroit ska vi involvera i ett speltips ännu en gång och frågan är om man kan bryta sin dåliga trend när Washington kommer på besök. Bortalaget har imponerat stort den här säsongen och är enligt mig rätta favoriter här. Vilket lag viker ner sig?

  • Match: Detroit – Washington
  • Speltips: Washington ML
  • Odds: 1.80 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 11/11, 01.35

detroit_200x154Detroit spelade vi emot senast mot Dallas när de spelade på hemmaplan och förlorade med 4-1. Sett till matchen igenom så var det fullt rättvist att Dallas vann trots att de inte gjorde någon stormatch. Detroit hade svårt att komma till farliga lägen och då blir det även svårt att vinna matcher. Varför det går så tungt för Detroit som det har gjort i inledningen är svårt att svara på, men att man haft mycket skador på viktiga spelare är såklart en del i det hela. Jag tycker dessutom inte att laget man har känns så stabilt och det tyckte jag inte heller förra säsongen trots att det faktiskt gick relativt bra för laget. Den här säsongen har man inte alls på samma sätt klarat av att styra matcherna i sitt eget tempo utan oftast fått anpassat sig till motståndarnas. Då blir det svårt i längden att vinna. Innan förra matchen hade man tre raka segrar, men det är inget jag tycker man ska bry sig om. Spelmässigt var man klart sämre än sina motståndare i dessa och hade turen att ha bra målvakter i kassen. Det kan man såklart ha idag också, men jag tror det blir tufft mot ett formtoppat Washington. Man saknar fortfarande Johan Franzén, Pavel Datsyuk, Kyle Quincey, Brad Richards, Landon Ferraro och även Brendan Smith som är sjuk. Mrazek startar i kassen.

washington_200x122Washington fortsätter att imponera kan stoltsera med 10 vinster på endast 13 spelade matcher. Fortsätter man på samma spår så kommer man bli otroligt farliga nästa vår och kanske kan man också få gå hela vägen till en Stanley Cup-final. Nu är det som sagt väldigt långt kvar, men man har öppnat otroligt starkt. Till skillnad från Detroit så har man verkligen inga problem att göra mål och man saknar absolut inte offensiva stjärnor. Ovechkin, Bäckström, Oshie och den sevärda ryssen Kuznetsov har alla varit otroligt bra iår. Nog för att Detroit har hemmaplan och brukar kunna stänga ner lag ganska bra, men idag kommer det bli tufft. Caps är starkast på hemmaplan, men har även iår visat att man är riktigt giftiga på bortaplan också. Jämför man lag för lag så ser jag Caps som det klart starkaste av de här två. För mig är det inget snack om vilka som vinner ikväll, sedan vet vi om att allt kan hända i NHL. Historiskt sett så har Washington vunnit sju av de tio senaste inbördes mot Detroit. I skrivande stund så är ingen målvakt bekräftad ännu och man har inte heller några skador att rapportera.


Jag tycker det ska vara klasskillnad om man jämför de här två lagen för tillfället. Detroit har fått lite oförtjänta poäng på slutet medans Washington har spelat riktigt bra och visar redan nu att man kommer bli livsfarliga i vinter. Mitt spel blir alltså Washington ML till oddset 1.80 hos bwin. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden