Inatt tar Detroit emot Vancouver på hemmais. Det är två formsvaga lag som möts där hemmalaget kommer ifrån en tung förlust under gårdagen mot Washington på bortais. Inatt söker man revansch mot ett annat formsvagt lag.

  • Match: Detroit – Vancouver
  • Speltips: Över 5.0 mål
  • Odds: 1.76 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 4/2, 01.35

Detroit verkar ha kommit igång lite på hemmaplan efter att ha fått en väldigt dålig start av säsongen där man nästan bara fick stryk på hemmarinken. Nu har man ett par raka segrar där och siktar på en ny inatt. Under söndagen fick man dock en tung förlust i baken då man förlorade med 6-5 i sudden borta mot Washington. Detta trots man flera gånger kommit tillbaka starkt. Mycket tack vare en glödhet Gustav Nyquist som svarade för hela tre mål och ett assist under gårdagens match. Även Henrik Zetterberg har kommit tillbaka från skadan i storform och det bådar gott inför OS om en dryg vecka. Framåt har det stämt bra som sagt och detta även fast de saknar Pavel Datsyuk sedan en tid tillbaka. Däremot så har man kanske inte fått de poäng man förtjänar om man tittar på hur många mål man gjort då man haft stora problem bakåt. Varken Jonas Gustavsson eller Jimmy Howard har haft några bra kvällar den senaste tiden. Ikväll är ingen målvakt i skrivande stund bekräftad, men förväntar mig att Gustavsson får chansen efter Howards mindre bra framträdande igår.

gustav nyquist

Vancouver har även dem varit inblandade i en hel del målrika matcher på slutet. OS-målvakten Roberto Luongo har varit okej, men inte gjort det där lilla extra som krävs för att man ska vinna matcher. Framåt har man gjort det bra och målen trillar in titt som tätt. Idag möter man ett lag som har en match i benen och dessutom har haft det tungt bakåt. Det bör Canucks kunna utnyttja och man lär kunna peta in minst två mål ikväll, om inte mer tillslut. Historiskt sett har varit ganska jämnt i över/under statistiken, men som det ser ut just nu spelmässigt så måste jag spela det här oddset. Jag tror att båda lagen gör minst två mål var och då får vi som sämst pengarna tillbaka.


Båda lagen är bra offensivt och har problem bakåt för tillfället. Då tycker jag detta spel är givet. Min tanke är att båda lagen minst gör två mål var och då får vi som minst pengarna tillbaka då OT/SO räknas in i totalen. Mitt spel blir över 5.0 mål till oddset 1.76 hos Betsson. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden