Vi kommer fortsätta köra på spelarspecialen vi har kört på ett par gånger nu. Den här gången riktar vi oss åt matchen Detroit – Toronto och på målvakten hos hemmalaget. Det handlar om antalet räddningar Jimmy Howard gör och jag tycker denna känns bra.

  • Match: Detroit – Toronto
  • Speltips: Jimmy Howard under 28.0 räddningar
  • Odds: 1.85 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19/3, 00.35

Detroit är inne i en ganska tung period, men det har också kanske sina förklaringar. Man har under hela säsongen haft en hel del problem mmed skador och har det även just nu. Man saknar just nu hela åtta ordinarie forwards och det är klart det sätter en del käppar i hjulen. De som saknas är Zetterberg, Datsyuk, Helm, Weiss, Cleary, Andersson, Jurco och Abdelkader. Själkvart påverkas det negativt även om man har en hel del fina talanger som kommit in och gjort det helt okej. Idag ska vi lägga fokus på deras defensiv och Jimmy Howard. Detroit har kanske inte det mest skridskoskickliga laget och man vill gärna spela i ett ganska lågt tempo. På hemmaplan är det man själva som styr spelet och ska vi räkna antal skott emot sig på hemmaisen så är man ett av ligans bästa faktiskt. Mycket beror som sagt på att man har uppoffrande backar som gärna täcker skott och dessutom drar man gärna ner på tempot litegrann. Med tanke på att man saknar såpass många så tror jag att Toronto mycket väl kan vinna denna matchen och så länge Leafs är i förarsätet så har jag svårt att se just Toronto gå fram så mycket mer.

Jimmy+Howard+Nashville+Predators+v+Detroit+QmB-YgDXx1l

Toronto kan som sagt mycket väl vinna denna match. Det som talar för Leafs är skadorna hos Detroit, skärpan i avsluten och livsfarliga kontringar. Toronto är ett av ligans mest effektiva lag och man kan lätt göra ett par mål idag på Howard. Problemet är att Leafs skjuer klart mer på hemmais än vad man gör på resande fot. På bortaplan är man ett av de lag som släpper till klart mest skott och tillbringar mest tiden i egen zon. Chanserna framåt kommer ändå genom kontringar, men mot ett så kontrollerat lag som Detroit så tror jag att man får svårt att ta sig upp till 28 skott ens, som linan ligger på i det här fallet. Skulle de lyckas ta sig över 28 skott, vilket jag verkligen inte tror, så har vi ändå ett par mål att rädda oss med då jag är ganska säker på att man gör åtminstone minst två mål. Leafs skapar som sagt så mycket mindre på bortaplan än vad man gör hemma och detta spel känns bra. Tittar man på deras möten inbördes så har Toronto aldrig skjutit mer än 29 skott på de tio senaste matcherna. Skulle man mot förmodan göra det idag och Howard ska klara linan, ja då får det vara så, men på förhand känns det riktigt bra.


Detroit drar ner på tempot på hemmaplan och möter idag ett Toronto som inte alls skapar lika mycket på resande fot. Känslan är att Toronto kan ligga ganska bra med i matchen och då är det Red Wings som kommer att trycka på. Mitt spel blir alltså Jimmy Howard under 28.0 räddningar till oddset 1.85. Spelet finner ni hos Betsson och spelas med en insats lite över medel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden