Detroit har redan mött St Louis tre gånger denna säsong och inatt är det dags igen. Blues har verkligen underpresterat och just nu är dem riktigt illa ute. Detroit har kommit igång efter en trög start och frågan är om det räcker hela vägen till slutspel.

  • Match: Detroit – St Louis
  • Speltips: Detroit ML
  • Odds: 1.87 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 14/2, 01.35

Detroit har spelat upp sig och har nu tre raka segrar och senast avgjorde man med endast 4 sekunder kvar hemma emot LA Kings. Jimmy Howard var strålande då och kommer starta nattens match också. Både Henrik Zetterberg och Pavel Datsyuk har varit riktigt bra på slutet och det är en nyckel ifall Detroit ska gå långt iår. Även schweizaren Damien Brunner har spelat upp sig. Man har fortfarande lite brister i defensiven, men man lär spela bättre och bättre bakåt ju längre säsongen går. Hemma i Joe Louis Arena är man starka som vanligt och har vunnit 5 av 7 matcher hittills. Man har redan mött Blues tre gånger denna säsong. Första matchen vann St Louis enkelt på hemmaplan med hela 6-0. De andra två har Detroit varit det bättre laget och också vunnit båda med 5-3 hemma respektive 5-1 för en vecka sedan på bortaplan. Formen är på topp i Red Wings och dessutom har man haft lätt för Blues de sista matcherna. Man har vunnit 7 av 8 senaste hemmamatcherna mot St Louis och dessutom de 6 av 7 senaste totalt mot dem. De tar ytterliggare två poäng ikväll mot ett formsvagt St Louis.

St Louis är just nu otroligt dåliga. Den defensiv och det målvaktspel Halak och Elliott visade upp förra säsongen är som bortblåst. Man öppnade säsongen riktigt bra, men sedan har det bara gått utför. Man är nu uppe i fem raka förluster och på dessa matcher har man släppt in hela 26 mål (!!!). Fortsätter man på samma inslagna väg ikväll så blir det brakförlust ännu en gång. Känslan är att dem tar sig i kragen litegrann, men samtidigt når man inte upp till Detroits nivå och förlorar ändå matchen. Varken Jaroslav Halak eller Brian Elliott har imponerat hittills. Just den sistnämnda har varit brutalt dålig. Halak har varit skadad och gjorde det inte bra i comebacken senast mot Kings. Ingen är bekräftad ännu, men antar att det blir Brian Elliott som får chansen. Tycker inte det spelar någon roll med tanke på deras usla form för tillfället. St Louis är iskalla och kommer få jobba hårt för poängen ikväll.

Detroits formkurva går spikrakt uppåt medans Blues är åt det andra hållet. Jag kör Detroit att vinna inklusive OT/SO hos Betsson till oddset 1.87. Tror oddset kommer sänkas tills matchstart så spelar redan nu.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden