NHL-natt och det vankas toppmöte i Eastern Conference när tabellettan Montreal Canadiens gästar Joe Louis Arena och Detroit Red Wings. Lagen har mött varandra två gånger hittills den här säsongen och Canadiens har vunnit båda mötena. Lyckas det bli en tredje seger av tre möjliga för kanadensarna?

  • Match: Detroit Red Wings – Montreal Canadiens
  • Serie: NHL
  • Speltips: Canadiens över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ Betsafe
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 17/2, 01.30

Startande målvakter:
Red Wings: J. Howard
Canadiens: C. Price

Red Wings förlorade sin andra raka match när Winnipeg Jets vann med 5-4 efter straffar. En svängig match där Jets tog ledningen tidigt men Red Wings vände på steken till en 3-1 ledning. Den varade dock inte länge och Jets vände kom tillbaka och vände på till 4-3 under den tredje perioden. Red Wings lyckades kvittera och fick i alla fall med sig en pinne i matchen.

Den andra raka förlusten och blott den tredje på Red Wings tio senaste matcher, 7-2-1. Red Wings har haft en grym poängutdelning och har kommit ikapp dom absoluta topplagen i Eastern Conference och är bara fyra poäng bakom ledarna Montreal Canadiens. Red Wings står på sjuttiotvå poäng efter femtiofyra omgångar och ligger på en femte plats.
Red Wings har Eastern Conference bästa försvarsspel sett till målskillnaden. Endast hundratrettionio insläppta mål på dessa matcher och det ger ett snitt på 2,57 mål per match.

I Joe Louis Arena är Red Wings starka. Poäng i tjugofyra av tjugoåtta hemmamatcher och en statistik på, sjutton segrar, varav tre efter övertid/straffar och elva förluster, varav sju efter övertid/straffar. På dessa matcher har Red Wings en målskillnad på 91-69 och det ger ett snitt på 3,25 mål framåt och 2,46 mål bakåt per match. Red Wings är Eastern Conference tredje bästa hemmalag med fyrtioen inspelade poäng.
Red Wings har på sina fem senaste hemmamatcher fyra segrar och en förlust. Noterbart är att Red Wings har släppt in minst tre mål i tre av dessa fem matcher.

Red Wings kommer till spel utan:
J. Franzen

detroit_200x154V.S montreal_200x134

Canadiens har trummat igång igen efter en lite svagare period. Laget har nu poäng i fem raka matcher och har gått segrande ur fyra av dessa fem. Nu sist besegrades rivalerna Toronto Maple Leafs på hemmaplan med 2-1 efter straffar och Canadiens studsade in på vinnarspåret igen.

På sina tio senaste matcher har det blivit sju segrar och tre förluster, 7-2-1. Med poäng i åtta av dom tio senaste matcherna lyckas Canadiens behålla dom jagande lagen bakom sig och med sjuttiosex poäng efter femtiofem matcher leder laget Eastern Conference. Dock med samma poängantal som Tampa Bay Lightning ,som däremot har tre matcher fler spelad och färre segrar under ordinarie speltid och förlängning.
Canadiens har varit ett relativt målsnålt lag och har ”bara” gjort hundrafyrtioåtta mål under säsongen. Ett målsnitt på 2,69 mål per match.

Bortaspelet har det inte varit några större problem med. Laget har endast blivit poänglösa i åtta av tjugofem bortamatcher och har en statistik på, sexton segrar, varav fem efter övertid/straffar och nio förluster, varav en efter övertid/straffar. På dessa matcher har det bara blivit hundratretton mål och det är minst till antalet i hela Eastern Conference.
Vad gör det när Canadiens har spelat ihop trettiotre poäng och är Eastern Conference fjärde bästa bortalag?
Canadiens vann sin senaste bortamatch mot Boston Bruins med 3-1 och tog sin andra raka bortaseger. Det var även lagets åttonde seger på lagets nio senaste bortamatcher. Noterbart är att Canadiens har gjort minst tre mål i fyra av sin sex senaste bortamatcher.

Canadiens kommer till spel utan:
S. Gonchar
P. Parenteau

Säsongens tredje möte.
Det första spelades i Montreal och där vann hemmalaget Canadiens med 2-1 efter förlängning.
Den andra matchen spelades i Joe Louis Arena och där vann Canadiens med 4-1.
Sett över lagens tio senaste möten har Red Wings fyra segrar och Canadiens sex. Noterbart är att Canadiens har fyra raka segrar och har gjort minst tre mål i fem av dessa möten.
Lagens fem senaste möten i Joe Louis Arena har Red Wings två segrar och Canadiens tre. Noterbart är att Canadiens har gjort minst tre mål i tre av dessa fem matcher.

Toppmatch och det skiljer bara fyra poäng mellan lagen.
Red Wings verkar gå mot en liten formsvacka då laget inkasserade sin andra raka förlust senast och J. Howard släppte in fyra målpå trettioåtta skott. Det var hans första match på över en månad och får nytt förtroende inatt, risk finns att han fortfarande är lite ringrostig.
Red Wings försvarsspel i dom två senaste matcherna har inte sett bra ut och åtta insläppta mål har det blivit. Inte nog med det så var boxplay spelet inte det bästa senast, då laget släppte in två mål på fyra försök mot Jets.
Canadiens har ett stabilt försvarsspel och laget har en fin form på bortaplan. Laget har fått igång målskyttet på bortais och har gjort minst tre mål i sex av sina nio senaste bortamatcher.
Canadiens leder Eastern Conference och har en god form och är ett av ligans bästa bortalag.
Att då möta ett Red Wings som laget trivs emot och har fyra raka segrar och gjort sexton mål på dessa möten.
Mitt spel blir därmed Canadiens över 2,5 mål inklusive övertid och straffar till 2,10 hos Betsafe.