NHL-natt och två lag som möter varandra som kommer till spel med nästintill samma form på sina fem senaste. Detroit Red Wings har tre segrar och sex poäng mot Winnipeg Jets som har två segrar och sex poäng.
Red Wings är inne i ett fantastiskt stim på hemmaplan och har sex raka förluster medan Jets har fem raka nederlag på bortais. Är det en hemmaseger som väntar eller får vi se något annat?

  • Match: Detroit Red Wings – Winnipeg Jets
  • Serie: NHL
  • Speltips: X2
  • Odds: 1,79 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 15/2, 01.00

Red Wings fick sin tre matchers långa segersvit bruten i den förra omgången då laget föll på bortaplan mot Pittsburgh Penguins med 4-1.
Sett över Red Wings tio senaste matcher är formen magnifik. Laget har åtta segrar och endast två förluster, 8-2-0. Noterbart är att båda förlusterna har kommit på bortaplan.
Formen och spelet har gjort att Red Wings är med och krigar om att vinna Eastern Conference. Laget står just nu på sjuttioen poäng efter femtiotre omgångar och ligger på en femte plats. Det är bara tre poäng upp till ledande Montreal Canadiens.

Hemma i Detroit och inne i Joe Louis Arena har spelet varit grymt under hela säsongen. Poäng i tjugotre av lagets tjugosju hemmamatcher. Det via en statistik på sjutton segrar, varav tre efter övertid/straffar och tio förluster, varav sex efter övertid/straffar. Red Wings har därmed knaprat ihop fyrtio poäng och är Eastern Conference tredje bästa hemmalag.
Seger i den senaste hemmamatchen mot New York Islanders med 4-1 och laget tog sin sjätte raka hemmaseger.

Red Wings kommer till spel utan:
J. Franzen

detroit_200x154V.S winnipeg_200x200

Jets föll även dom i den senaste omgången. Då på bortaplan mot hemmastarka Nashville Predators med 3-1.
Den förlusten gav laget sin sjunde förlust på lagets tio senaste, 3-4-3.
Jets har trots det ändå tagit poäng i fyra av sina fem senaste matcher och tack vare det kan laget behålla försprånget till lagen som jagar bakom.
Jets har spelat femtiosju omgångar och ligger på en sjätte plats i Western Conference. Laget har samma poängskörd som femman San Jose Sharks, men bara ett mer än sjuan Vancouver Canucks.

Jets är ett utav NHL’s bästa bortalag. Laget har spelat tjugonio bortamatcher och har plockat minst ett poäng i tjugo av dessa matcher. Det via fjorton segrar, varav fyra efter övertid/straffar och femton förluster, varav sex efter övertid/straffar. Det leder till att Jets har tagit trettiofyra poäng på bortaplan och är NHL’s sjätte bästa bortalag.
Det blev dock förlust sist och Jets åkte därmed på sin femte raka förlust på bortaplan.

Jets kommer till spel utan:
T. Myers (spelar ev inatt)
J. Harrison (spelar ev inatt)
M. Halischuk
G. Clitsome

Två lag som inte känner varandra alltför väl. 
Ett möte hittills den här säsongen och då vann Red Wings med 4-3 på bortaplan.
Lagen har endast sjutton möten mot varandra sen säsongen 1999-2000. Det har resulterat i elva segrar för Red Wings och sex för Jets. Noterbart är att Jets har fyra segrar på lagens sex senaste möten.
Lagens fem senaste möten inne i Joe Louis Arena har slutat med två segrar för Red Wings och tre för Jets. Noterbart är att Jets har tagit poäng i fyra av lagets sex senaste möten i Detroit.

Ett av ligans bästa hemmalag mot ett av ligans bästa bortalag.
Red Wings är uppe i sex raka segrar på hemmaplan och Jets är uppe i fem raka förluster på bortaplan. Kommer någon trend att brytas? Det behöver det inte göra, men jag tror inte Jets lämnar Joe Louis Arena med minst ett poäng in bagaget.
Detta på grund av att det är två lag som spelar mängder av oavgjorda matcher efter fulltid. Red Wings är uppe i femton kryssmatcher, varav nio är på hemmaplan. Jets vill inte vara sämre och har arton oavgjorda matcher efter fulltid, varav tio på bortaplan.
Jets är skickliga på bortaplan och trivs oftast bättre på resande fot än hemma. Nu har laget däremot tappat lite av sitt spel, men stred tappert mot Nashville Predators i den senaste bortamatchen och kunde förlora med äran i behåll. Jets har på sina tjugonio bortamatcher endast gått poänglösa i nio av dessa. Notera att fyra av dessa nio poänglösa matcher har kommit lagets fem senaste bortamatcher. Inte nog med det så är Jets NHL’s sjätte bästa bortalag.
Red Wings åkte på en rejäl förlust senast mot Pittsburgh Penguins och laget hade inte mycket att hämta där. Är Red Wings på väg in i en liten formsvacka efter lagets sagolika form?
Jets som trivs bra mot Red Wings på slutet och har fyra segrar på lagens sex senaste möten och har  samma facit på bortaplan mot Red Wings.
Ett bortalag som kan vinna bortamatcher och åker sällan ifrån dessa matcher utan poäng.
Det gör att jag testar X2 till 1,79 hos Unibet.