En match för dagen i NHL. Mötet mellan Detroit Red Wings – Vancouver Canucks står på menyn. En match där båda lagen kommer med tre raka segrar i bagaget och fyra segrar på dom fem senaste. Men där Red Wings har vunnit fyra av lagens fem senaste fighter. Har Canucks något att säga till om?

  • Match: Detroit Red Wings – Vancouver Canucks
  • Serie: NHL
  • Speltips: Red Wings över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 30/11, 20:00

Startande målvakter:
Red Wings: J. Howard
Canucks: R. Miller(Troligtvis)

Red Wings stod för en mäktig upphämtning i lagets senaste match. Mot New Jersey Devils på bortaplan började laget mindre bra och hamnade i ett 1-3 underläge efter den första perioden. Sen när 1-4 kom  direkt i den andra perioden trodde dom flesta till stor del att matchen var över. Men en snabb replik till 2-4 och sedan 3-4 innan den andra perioden var över var det match igen. I mitten av den tredje kom också 4-4 och Red Wings hade gjort en mäktig upphämtning. Laget satte sedan grädden på moset när Red Wings vann straffläggningen och slutsiffrorna skrev 4-5.

I och med segern var det lagets tredje raka och på Red Wings tio senaste matcher har det slutat med sju segrar och tre förluster, 7-2-1.
Det har sett till att Red Wings har häng på topplagen. Med trettioen poäng efter tjugotre spelade matcher placerar sig Red Wings på en femte plats i Eastern Conference med tre poäng bakom lag ett till fyra.
Med sextionio gjorda mål på dessa matcher är Red Wings Eastern Conference femte mest målfarliga lag. Det ger ett snitt på tre mål per match.

Hemma i Joe Louis Arena är Red Wings den här säsongen oerhört starka. Efter tolv spelade hemmamatcher har Red Wings vunnit åtta matcher och har endast gått poänglösa i två matcher. Med totalt arton inspelade poäng på dessa hemmamatcher är Red Wings Eastern Conference sjätte bästa hemmalag.
På hemmaplan är där Red Wings har gjort flest mål. Med trettiosju stycken ger det ett snitt på 3,08 mål per match.
Red Wings vann sin senaste hemmamatch mot Philadelphia Flyers med 5-2. Noterbart är att det var lagets fjärde match av dom fem senaste som hemmalaget gjorde minst tre mål i matchen.

Red Wings kommer till spel utan:
B. Smith (spelar ev inatt)
J. Gustavsson

detroit_200x154 V.S vancouver_200x200

Canucks vill inte heller vara så mycket sämre. Laget vann sin senaste match borta mot Colombus Blue Jackets med 5-0. En jämn match som stod 0-1 inför den sista perioden. Där fick verkligen Canucks maximal utdelning då laget gjorde fyra mål på nio skott. Imponerande! Segern var lagets andra raka där nollan hölls intakt.

Canucks har nästintill identisk form med Red Wings. Med tre raka segrar, sju segrar och tre förluster på lagets tio senaste. 7-2-1.
Det har gett Canucks en andra plats i Western Conference med trettiotre poäng på lagets tjugotre spelade omgångar. Canucks är bara ett poäng bakom serieledande Nashville Predators.
Canucks har på dessa matcher släppt in sextioen mål vilket ger laget ett snitt på 2,65 mål bakåt per match.

På bortaplan har detta Canucks imponerat. På sina tolv bortamatcher har laget gått segrande ur nio och förlorat endast tre. Det är andra bäst i Western Conference. Med trettiotvå mål insläppa på bortais är det åttonde sämst i Western Conference och ger ett snitt på 2,66 mål per match.
Canucks har tre raka bortasegrar och fyra segrar på lagets fem senaste bortamatcher. Noterbart är att Canucks har släppt in minst tre mål i två av dessa fem.

Canucks kommer till spel utan:
Z. Kassian
D. Hamhuis
T. Sestito

Säsongens första möte mellan lagen.
Förra säsongen möttes lagen två gånger. Båda matcherna var målsnåla där Red Wings vann både mötena med 2-1 på bortaplan och 2-0 på hemmaplan.
På lagens tio senaste möten har det slutat med sex segrar för Red Wings och fyra för Canucks.

Vilket lags form kommer att ta slut ikväll?
Båda lagen har kanonfin form och öser in mål. Därför väljer jag målspelet Red Wings över 2,5 mål inklusive övertid och straffar. Varför?
För att Red Wings har imponerat den senaste tiden. Laget har sju segrar på sina tio senaste matcher och har öst in mål i dessa matcher. På lagets fem senaste matcher har det totalt blivit nitton mål framåt och det är ett snitt på 3,8 gjorda mål per match. Snacka om en het offensiv för stunden!
Även på hemmaplan har det imponerats den senaste tiden och Red Wings har tagit poäng i tio av tolv hemmamatcher. Samtidigt som det har östs in mål. Totalt sjutton mål på sina fem senaste hemmamatcher är starkt. Med ett lag som nästintill är skadefritt och trivs hemma i Joe Louis Arena och speciellt mot Canucks. Där laget har fyra segrar på lagens fem senaste möten kommer Canucks försvarsspel att få slita.
Mitt spel blir över 2,5 mål för Red Wings inklusive övertid och straffar till 1,70 hos Betsafe