Vi blickar över till andra sidan av Atlanten där det kommer spelas fem matcher natten mot måndag. Jag lägger intresset i mötet mellan Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning. Red Wings vann äntligen i lagets förra match efter tre raka nederlag. Möter nu ett Lightning som har fem raka segrar. Intressant batalj att följa!

  • Match: Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning
  • Serie: NHL
  • Speltips: Lightning över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 10/11, 00:00

Startande målvakter:
Red Wings: J. Howard Matcher: 11 Impm: 1,96 Räddningsprocent: 92,5%
Lightning: B. Bishop (troligtvis) Matcher: 11 Impm: 2,41 Räddningsprocent: 91,4%

Red Wings kommer till spel med en seger i ryggen. Efter att laget förlorat tre raka matcher på bortais så vände laget hem till Joe Louis Arena. Där väntade New Jersey Devils på menyn. En match där bortalaget tog ledning tidigt i den första perioden. I slutet av den första perioden vände Red Wings på matchen till 2-1 och under den andra perioden utökades ledningen till 4-1. I den tredje perioden bevakade Red Wings lagets ledning och trots en reducering till 4-2 var segern aldrig hotad.

Red Wings har annars en relativt fin form, trots förlusterna den senaste tiden så har det tagit massvis av poäng. På lagets tio senaste matcher har det slutat med fem segrar, fem förluster, varav tre efter övertid/straffar 5-2-3.
Det leder till att Red Wings klättrar uppåt i Eastern Conference. Efter lagets fjorton spelade matcher har Red Wings spelat till sig arton poäng vilket gör att vi hittar laget på en fjärde plats. 

Hemma i Joe Louis Arena spelar laget riktigt bra. Laget har fyra raka segrar och tagit poäng i fem raka hemmamatcher. I hemmatabellen finner vi Red Wings som Eastern Conference tredje bästa hemmalag. Detta via elva inspelade poäng och en statistik på fem segrar, varav två efter övertud/straffar, två förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 20-14. Det gör att Red Wings snittar 2,85 mål framåt per match och två mål bakåt per match.
Noterbart är att i Red Wings fem senaste matcher har bortalaget gjort minst tre mål i två av fem.

Red Wings kommer till spel utan:
K. Quincey (spelar ev inatt)
P. Datsyuk
J. Gustavsson
S. Weiss

detroit_200x154 V.S tampa_bay_200x200

Vad ska man säga om Tampa Bay Lightning. Laget trampar på otroligt bra och har fem raka segrar. Det är inte bara att laget vinner utan det öses även in mål. Lightning kommer till spel nu som back to back efter att ha besegrat Columbus Blue Jackets med 7-4. Lightning rivstartade och hade 4-0 efter den första perioden och då missade laget trots allt en straff. Efter den första perioden åt sig Blue Jackets in sig i matchen och kunde komma ikapp till 4-6 men mål i öppen kasse avgjorde matchen helt.

Lightning har med sina fina form klättrat högt i tabellen. Med samma poäng antal som Pittsburgh Penguins, tjugoen poäng så hittar vi Lightning på en andra plats med sämre målskillnad än Penguins efter fjorton spelade matcher. Lightning har på lagets tio senaste matcher åtta segrar och två förluster, 8-2-0. Noterbart är att Lightning har på dessa tio matcher gjort minst tre mål i sju matcher.

Bortaspelet har varit okey i inledningen. Efter sex spelade bortamatcher har Lightning spelat till sig åtta poäng. Detta via fyra segrar, två förluster och en målskillnad på 21-19. Det ger ett snitt på 3,5 mål framåt per match och 3,16 mål i baken per match. Lightning är Eastern Conference fjärde bästa bortalag med denna statistik.
Lightning har på lagets fem senaste bortamatcher tre segrar och två förluster. Noterbart är att Lightning har gjort minst tre mål i två av dessa fem. Annars har Lightning stannat på exakt två mål framåt.

Lightning saknar inatt:
A. Killorn (spelar ev inatt)
V. Hedman
B. Connolly
M. Ohlund

Säsongens första möte.
Förra säsongen möttes Red Wings – Lightning fyra gånger. Det resulterade i två vardera hemmamatcher och tre segrar för Lightning och en för Red Wings. Lightning löste minst tre mål i två av dessa fyra matcher.

Målstarka Lightning mot hemmastarka Red Wings.
Det går bara beundras över Lightning’s offensiv. På lagets fem senaste matcher har det slutat med TJUGOSJU mål framåt! Det ger ett snitt på hela 5,4 mål framåt per match. Lightning spelade match så sent som natten till idag och är back to back. Men med lagets form och framförallt målskyttet ser jag inte det som en alltför stor nackdel. Lightning gjorde sju mål i nattens match och självförtroendet är högt.
Medan Red Wings har vilat en dag men kommer också från en seger då laget besegrade Devils senast. Red Wings senaste hemmamatcher har resulterat i händelserika matcher med massa skott, målchanser och en massa mål. 
Med ett Lightning som går otroligt starkt och öser in mål samtidigt som laget vann tre av fyra möten mot Red Wings förra säsongen så ser jag goda möjligheter att Lightning fortsätter sin målskörd i nattens match.
Mitt spel blir över 2,5 mål för Lightning till 2,00 hos Unibet.