NHL fortsätter säsongen med fyra matcher i nattens omgång. Fokus läggs på mötet mellan Detroit Red Wings – Ottawa Senators där båda lagen kommer till spel med förlust i bagaget. Gemensamt är att båda lagen har gjort en massa mål den senaste tiden men samtidigt släppt in en del. Fortsätter det likadant i denna match?

  • Match: Detroit Red Wings – Ottawa Senators 
  • Serie: NHL
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,10 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 25/11, 01:30

Startande målvakter:
Red Wings: J. Howard
Senators: C. Anderson

Red Wings förlorade lagets senaste match. Då på bortaplan mot Toronto Maple Leafs. En match som hemmalaget vann med 4-1. En jämn match i två perioden men där Maple Leafs tog över i den tredje och avgjorde med tre raka mål.

Förlusten satte stopp på Red Wings winningstreak på två raka matcher och har på sina tio senaste matcher fyra segrar och sex förluster, 4-3-3.
Men med poäng i sju av lagets tio senaste matcher håller sig Red Wings på den övre halvan i tabellen. Med tjugofem poäng efter tjugo spelade omgångar ligger laget på en sjätte plats i Eastern Conference.
Med endast fyrtionio insläppta mål är Red Wings det lag som har släppt in tredje minst mål i Eastern Conference och med en målskillnad på 55-49 snittar laget sina matcher med 5,2 mål per match.

Hemma i Joe Louis Arena har laget levererat. med fjorton poäng efter tio hemmamatcher är Red Wings Eastern Conference femte bästa hemmalag. Med en statistik på sex segrar, varav två efter övertid/straffar, fyra förluster, varav två efter övertid/straffar och en målskillnad på 28-23. Det ger ett snitt på 5,1 mål per match.
Red Wings föll med 1-4 i lagets senaste hemmamatch mot Montreal Canadiens och på lagets fem senaste hemmamatcher har tre matcher resulterat över 5,5 mål medan två har stannat på exakt fem.

Red Wings kommer till spel utan:
P. Datsyuk (spelar troligen inatt)
B. Smith
J. Gustavsson
S. Weiss

detroit_200x154 V.S ottawa_200x240

Senators förlorade även dom sin senaste match. Då på hemmaplan mot St.Louis Blues med 2-3. En match som även här var jämn spelmässigt i två perioder men där Blues tog över det mesta i den tredje perioden och kunde gå fram till en 3-1 ledning som laget kunde hålla trots reducering till 2-3.

Förlusten var Senators sjätte på lagets tio senaste och har fyra segrar på dessa matcher, 4-4-2.
Med poäng i sex av lagets tio senaste matcher hittas Senators på en åttonde och sista slutspelsplats i Eastern Conference med tjugotvå inspelade poäng efter nitton spelade matcher.
Med lagets femtio insläppta mål är Senators det lag som släpper in fjärde minst mål i Eastern Conference och med en målskillnad på 52-50 snittar Senators sina matcher med 5,36 mål per match.

Bortaspelet har varit lite vacklande och efter nio spelade bortamatcher har laget spelat ihop nio poäng. Detta efter fyra segrar, varav två efter övertid/straffar, fem förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 23-24 som ger ett snitt på 5,22 mål per match. Det gör Senators till Eastern Conference elfte bästa bortalag.
Senators förlorade lagets senaste bortamatch mot Calgary Flames med 4-2. Noterbart är att Senators fem senaste matcher har slutat över 5,5 mål.

Senators kommer till spel utan:
C. Phillips (spelar ev inatt)
C. Lazar (spelar ev inatt)
M. Methot (spelar ev inatt)

Lagen har spelat mot varandra en gång hittills under säsongen.
Den matchen spelades i Ottawa och där vann hemmalaget Senators med 3-1. Noterbart är att det var lagens första match på sju försök som stannade under sex mål.
På lagens tio senaste har Senators fyra segrar och Red Wings sex. Noterbart är att sex matcher har gått över 5,5 mål och tre matcher har stannat på exakt fem mål.
I Joe Louis Arena har lagens fem senaste matcher slutat med två segrar för Red Wings och tre för Senators. Noterbart är att tre matcher har slutat över 5,5 mål och två har stannat på exakt fem mål.

Två lag som har svårt att vinna matcher för stunden.
Men inga större problem med att göra eller släppa in mål. Red Wings har på lagets fem senaste matcher varit inblandande i tjugosju mål vilket snittar 5,4 mål per match. Medan Senators har spelat något mer målrika matcher och med totalt trettio mål snittas lagets fem senaste med sex mål.
Det är två lag som har grymma offensiva kvalitéer och där den största skillnaden är att Red Wings har haft ett något stabilare försvarsspel men båda lagens försvarsspel har varit ojämna den senaste tiden. Vilket märks framförallt på Senators bortamatcher där samtliga fem senaste har resulterat över 5,5 mål och två segrar.
Red Wings och Senators har den senaste tidens möten spelat målrikt mot varandra och där lagens sex av sju senaste har slutat över 5,5 mål. Dom tre senaste matcherna i Joe Louis Arena har gått över 5,5 mål.
Med två lag som jagar en ny seger för att klättra i tabellen och för att hitta segersviten igen och två lag som spelar offensivt mot varandra och ett näst intill skadefritt Senators ska kunna bjuda upp till rejäl kamp mot Red Wings, och om Red Wings återfår Datsyk till matchen är han en viktig kugge i lagets offensiv.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,10 hos Unibet.