Det vankas toppmatch i Eastern Conference när Detroit Red Wings tar emot New York Rangers. Två oerhört formstarka lag som drabbar samman. Hemmalaget kommer till spel med två raka segrar och Rangers har fem segrar på sina sex senaste matcher. Rangers trivs i regel mot Red Wings och har även där fem segrar på lagens sex senaste möten. Blir det sex av sju inatt?

  • Match: Detroit Red Wings – New York Rangers
  • Liga: NHL
  • Speltips: Rangers över 2,5 mål
  • Odds: 1,86 @ Betsafe
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 5/3, 02.00

Startande målvakter:
Red Wings: J. Howard
Rangers: C. Talbot (troligen)

Red Wings besegrade Nashville Predators med 4-3 på bortaplan i lagets senaste match. Segern innebar Red Wings andra raka vinst och den femte på dom tio senaste matcherna, 5-3-2.
En stark poängskörd på dom sex senaste matcherna då laget har tagit nio poäng, och det har gett laget ett lyft uppåt i tabellen. I dagsläget ligger Red Wings på en femte placering i Eastern Conference med åttioen poäng efter sextioen matcher.
På slutet har försvarsspelet vacklat en del och Red Wings har släppt in sexton mål på sina fem senaste matcher.

Inne i Joe Louis Arena har Red Wings spelat tjugonio hemmamatcher. Det har slutat med att laget avgått med en seger i sjutton matcher, varav tre efter övertid/straffar och förlorat tolv, varav sju efter övertid/straffar. Man har spelat till sig fyrtioen poäng på dessa matcher och placerar sig som Eastern Conference sjunde bästa hemmalag.
På hemmaplan har Red Wings släppt in sjuttioen mål. Det ger ett snitt på 2,44 mål per match.
Däremot har målsnittet varit ofantligt mycket högre på lagets fem senaste matcher. Hela sexton insläppta mål på dom fem senaste hemmamatcherna, ett snitt på 3,2 mål per match.

Red Wings kommer till spel utan:
K. Quincey (spelar troligen inatt)
D. Helm
A. Marchenko
H. Zetterberg
J. Franzen

detroit_200x154V.S rangers_200x200

Rangers är fortfarande inne i ett fantastiskt stim där segrarna kommer på löpande band. Trots att Philadelphia Flyers bröt lagets fem matchers långa segersvit studsade laget in på vinnarspåret direkt i matchen efteråt när Nashville Predators fick se sig besegrade med 4-1 i Madison Square Guarden.
Segern betydde Rangers åttonde på lagets tio senaste, 8-1-1. Inte nog med det så har Rangers tagit poäng i elva av sina tolv senaste matcher.
Med den starka poängskörden har Rangers klättrat högt upp i Eastern Conference. För tillfället befinner sig laget sig på en tredje plats med åttiofyra poäng efter sextiotvå matcher. Laget är nu bara tre poäng bakom ettan Montreal Canadiens.

På bortaplan har Rangers gått starkt under säsongen. Det har hittills blivit tjugonio bortamatcher och det har slutat med arton segrar, varav två efter övertid/straffar och elva förluster, varav en efter övertid/straffar.
Det placerar Rangers på en sjätte plats i Eastern Conference bortatabell med trettiosju inspelade poäng.
Inte nog med det är Rangers ett av lagen i Eastern Conference som har gjort massor utav mål på bortaplan. Det har på tjugonio bortamatcher blivit nittiofyra mål framåt. Det är tredje bäst och ett målsnitt på 3,24 mål per bortamatch.
Rangers har fem segrar på lagets sex senaste bortamatcher. Noterbart är att Rangers har gjort minst tre mål i fem av dessa sex matcher.

Rangers kommer till spel utan:
J. Sheppard (spelar troligen inatt)
H. Lundqvist

Dags för det tredje mötet för säsongen.
Den första matchen spelades i New York och där vann Rangers med 4-3 efter förlängning.
I det senaste mötet vann Red Wings med 3-2 på hemmaplan.
På lagens tio senaste möten har Red Wings fyra segrar och Rangers sex. Noterbart är att Rangers har gjort minst tre mål i fem av dessa matcher.
Lagens fem senaste möten i Joe Louis Arena har Red Wings avgått med segern fyra gånger och Rangers en. Noterbart är att Rangers har gjort minst tre mål i tre av dessa matcher.

Kan formstarka Rangers lösa tre puckar mot ett halvtaffligt Red Wings-försvar?
Ja, det är vad jag tror. Detta på grund av att Rangers har ett utav ligans bästa offensiva kvalitéer. Inte blev det sämre heller när laget trejdade till sig Y. Kandle som kommer bli en viktig kugge i lagets bygge mot Stanley Cup och framförallt i lagets powerplay.
Rangers har öst in mål under säsongen och på bortaplan har det verkligen lossnat. Ett målsnitt på över 3,2 mål per match och TJUGOSJU gjorda mål på lagets sex senaste bortamatcher. 
Det kommer väl anpassat till Joe Louis Arena där Rangers har en förmåga att göra massor utav mål men har svårt att vinna matcherna. Kanske är det dags inatt när Red Wings visar upp ett försvarsspel som inte alls stämmer för stunden och målvakten J. Howard är inte i sin bästa form.
Med ett Rangers som nästan är helt skadefritt och med lagets stjärnor R. Nash, D. Nash, M. Staal och M. Zuccarello i kanonform kommer Red Wings försvaret att få jobba. Ska Rangers komma därifrån med två pinnar kommer det behövas göras tre mål.
Mitt spel blir därmed över 2,5 mål för Rangers inklusive övertid och straffar till 1,86 hos Betsafe.