Nu har det blivit två raka rätt på NHL. Hoppas ni hängt med. Och inatt smäller det igen, denna gång riktas fokuset på Detroit Red Wings mot New Jersey Devils. Det är ett hemmastarkt Detroit som har varit överraskande bra offensivt denna säsong. Passar ju bra för mitt spel, häng på.

  • Detroit Red Wings – New Jersey Devils
  • Spel: Detroit Red Wings Över 2.5 Mål (inkl övertid & straffar)
  • Odds: 1.70 @ Betsafe
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 01.30

Startande Målvakter:
Red Wings: <Bekräftad> Jimmy Howard (1e målvakt). Räddningsprocent 92,8 %
Devils: <Bekräftad> Cory Schneider (1e målvakt). Räddningsprocent 91,0 %

Detroit har på senaste tiden spelat ganska bra hockey emellanåt men kanske inte riktigt haft den rätta turen med sig. Förutom senast på New York Rangers där man gjorde mål med bara några sekunder kvar av ordinarie tid och fick ihop 1 poäng. Det måste kännas bra när man nu kommer hem till Joe Louis Arena och ska möta New Jersey Devils som i sin tur kommer från en svidande 3-4 förlust borta mot St. Louis Blues. 3 raka förluster kommer Detroit med och dom lär garanterat komma ut taggade som bara den för att ge hemmafansen en välbehövlig seger.

Inatt möter man ett Devils som har ett uselt boxplay och där tror jag mycket väl Detroit kan dra fördel av med en hel del skickliga spelare. Sen att man haft dålig utdelning på sina powerplay drar jag inte så stora växlar av i nuläget. Man har haft en del otur där, vad jag sett i alla fall. Till skillnad från förra säsongen så ligger man än så länge ganska bra till på skadefronten då det inte är så många borta för tillfället, förra säsongen var det ju nästa parodiskt en period där. Men dom som vi stryker inatt är Kyle Quincey och Stephen Weiss som går skadade. Men man bör kunna lösa 3 mål i matchen. Framför allt så har man 2 riktigt bra kedjor som levererat över 50 poäng. Tillsammans har dom gjort 27 av alla 33 mål denna säsong.

detroit_200x154          new_jersey_200x200

New Jersey kommer till denna tuffa bortamatch med 2 raka förluster, båda mot St. Louis. Senaste matchen mot dom hade man det jobbigt och Cory Schneider i kassen fick bytas ut efter Alexander Steen i Blues satt 3-0 i powerplay. Cory Schneider startar inatt och han bör ha tuggat taggtråd för det lär bli jobbigt inatt också. Devils har tagit mer poäng på bortaplan än på hemmaplan, kanske är det för att man bara går ut och kör på bortaplan. Statistiken visar precis på samma sak. 12-15 är målskillnaden hemma och borta så är den 24-26, ganska stor skillnad. Och det är ju inte på något vis dåligt för vårt spel här inatt.

Man har som sagt ett ganska uselt boxplay, ca 20 % under det normala och det är verkligen inte bra. Så man bör inte bjuda Detroit på några powerplay för då kan det smälla och man får jobba i uppförsbacke. Förövrigt så har man en del skador som helt klart stör laget och det är Mike Cammaleri, Adam Henrique och Martin Havlat. Nu är alla offensiva spelare men det är 3 bra spelare som Devils inte har till sitt förfogande inatt. Dom två förstnämnda är bland dom bästa poänggörarna i Devils denna säsong. Nu kommer pressen på uppspelsfasen, på Detroit, inte vara lika bra vilket betyder att Detroit kan få det lättare att komma in i anfallszon vilket vi såklart hoppas på. Sedan så har man även backen Jon Merrill skadad, även det såklart inte bra. Nej jag tycker absolut det finns en del som pekar på att vi får se minst 3 mål av de rödvingade här.


Summeringen lyder såhär: Detroit lär vara taggade för att komma hem igen efter 3 raka bortaförluster och det har funnits flera intentioner på att det ska ha kunna blivit fler mål än vad som gjorts, otur dock. Devils har ett uselt boxplay som de skickliga spelarna i Detroit mycket väl kan utnyttja på ett effektivt sätt. Devils har släppt in mycket mål på bortaplan samtidigt som Detroit nästan alltid är hemmastarka. Nej 1.70 för 3 Detroit-mål är i mitt tycke ett ganska bra odds, att jämföras med Unibet som ger 1.69 och det utan övertid+straffar. Insatsen får bli precis över medel. Lycka till!

/ L’orso