En match ska spelas under kvällen i NHL. Det är hemmastarka Detroit Red Wings som gästas av Florida Panthers. Två lag som kommer till spel med segrar i ryggen och jagar bättre positioner i tabellen. När lagen möter varandra har sex av dom sju senaste matcherna resulterat i en seger för bortalaget. Hur slutar det ikväll?

  • MatchDetroit Red Wings – Florida Panthers
  • Liga: NHL
  • Speltips: Panthers över 2,0 mål
  • Odds: 1,68 @ Unibet
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 29/11, 20:00

Startande målvakter:
Red Wings. P. Mrazek
Panthers:

Red Wings vann sin senaste match mot Edmonton Oilers med 4-3 efter förlängning på hemmaplan. Segern betydde lagets andra på dom tre senaste matcherna, men blott lagets fjärde sett över dom tio senaste matcherna 4-4-2.
Formen har därav inte varit den bästa, men tack vare segern sist behöll Red Wings sin slutspelsplats. Laget har spelat ihop tjugosju poäng efter tjugotre omgångar. Det placerar Red Wings på en åttonde plats i Eastern Conference.
Målfabrikationen kontrat med försvarsspelet har varit relativt bra. Dock sett till det har Red Wings släppt in lite mål, men har dessutom gjort lite mål. Med målskillnaden 55-58 snittas matcherna på 4,91 mål.

Hemma i Joe Louis Arena är i regel Red Wings starka. Dock har det under säsongens tretton första hemmamatcher resulterat i fler förluster än i vinster. Med poängskörden fjorton pinnar på tretton hemmamatcher är Red Wings Eastern Conference sjunde bästa bortalag.
Laget har dessutom släppt in fler mål på hemmaplan än vad laget har gjort. Trettio insläppta kontra tjugoåtta gjorda. Det ger Red Wings i snitt 2,30 mål i baken per hemmamatch.
Red Wings har på lagets fem senaste hemmamatcher släppt in minst två mål i samtliga. 

Red Wings kommer till spel utan:
K. Quincey
J. Franzen

detroit_200x154 V.S florida_200x200

Panthers fick även dom vinna i sin förra match. Laget besegrade New York Islanders med 3-2 på hemmaplan efter straffar. Segern bröt en förlustrad på tre raka matcher och Panthers tog sin fjärde seger på sina tio senaste matcher, 4-5-1.
Med två inspelade poäng tappade inte laget kontakt med lagen kring slutspelsstrecket. Panthers har efter tjugotvå omgångar tjugotvå poäng och ligger på en tolfte plats i Eastern Conference. Laget har fem poäng upp till slutspelslagen.
Panthers har gjort tre mål fler än Red Wings med en match mindre spelad och med målskillnaden 58-58 snittas lagets matcher med 5,27 mål.

Panthers på bortais den här säsongen har inte varit någon succé. Nio spelade bortamatcher och endast tre segrar har det blivit. Laget har tagit åtta poäng och är Eastern Conference sämsta bortalag. Däremot har laget gjort tjugofyra mål på resande fot och det ger ett snitt på 2,66 mål framåt per bortamatch. 
Panthers besegrade Tampa Bay Lightning i sin senaste bortamatch och det bröt en förlustrad på tre matcher på bortais. Noterbart är att Panthers har gjort minst två mål i sju av sina åtta senaste bortamatcher.

Panthers kommer till spel utan:
D. Kulikov
M. Savard

Säsongens första möte mellan lagen.
Tittar vi historiskt sett har det resulterat i fyra segrar för Red Wings och sex för Panthers i lagens tio senaste bataljer. Noterbart är att Panthers har gjort minst två mål i åtta av dessa tio möten.
Inne i Joe Louis Arena har Panthers fyra raka segrar och gjort minst två mål i samtliga fyra matcher.

Kan Panthers bättre på borta statistiken?
För det ska vara möjligt kommer Panthers behöva göra minst ett par kassar. Förutsättningar för det finns.
1. Panthers trivs mot Red Wings på bortaplan. Fyra raka segrar och har gjort minst två mål i samtliga fyra matcher. Inte nog med det så har Panthers klarat av att göra minst ett par mål mot Red Wings i åtta av dom tio senaste mötena.
2. Panthers har trots svag poängskörd på bortaplan gjort mål. Ett målsnitt på 2,66 och Panthers har gjort minst två mål i sju av sina åtta senaste bortamatcher.
3. Red Wings försvarsspel. Det har varit stabilt bitvis, men det är sällan laget släpper in ett mål eller färre. Red Wings har släppt in minst två mål i sex raka matcher.
Det är dags för Jaromir Jagr att leda sitt lag i offensiven ännu en match. Ska Panthers fortsätta sin fina trend mot Red Wings kommer målen behövas.
Historiken, målen och formen visar sitt tydliga språk på hur matchbilden skall bli.
Mitt spel blir Panthers över 2,0 mål till 1,68 hos Unibet.