Detroit tar idag emot Pittsburgh hemma i Joe Louis Arena. Dessa möten har blivit lite av rivalmöten sedan finalserierna för ett par säsonger sedan. Idag kommer jag gå på ett vinnarspel.

  • Match: Detroit – Pittsburgh
  • Speltips: Pittsburgh ML
  • Odds: 1.74 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21/3, 00.35

Detroit spelade senast för två dagar sedan hemma mot Toronto. En match som var riktigt jämn där det kändes som lotto vilka som skulle vinna. Red Wings drog ändå det längsta strået och vann tillslut matchen med 3-2. Idag väntar en riktig tuff utmaning när Eastern Conference andraplacerade lag kommer på besök. Detroit har gjort en helt okej säsong med tanke på att man haft en hel del skador. Matchen senast mot Toronto så saknade man hela åtta ordinarie forwards. Idag är alla dessa borta igen och lägg därtill backen Jonathan Ericsson på skadelistan. De som saknas är inga dussinspelare direkt. Zetterberg, Datsyuk, Helm, Weiss, Cleary, Andersson, Jurco och Abdelkader är alla ur spel tillsammans plus Ericsson. Detroit är inget dåligt lag på nåt sätt, men med alla dessa borta så tror jag man får det tufft mot Pittsburgh. Visst, de har en hel del unga talanger som kommit upp och gjort det riktigt bra, men idag möter man som sagt bland annat två av världens bästa spelare. Jag tror man får det tufft trots fördelen av hemmaplan. Jimmy Howard startar i kassen.

James+Neal+Pittsburgh+Penguins+v+Philadelphia+J3_tFtjWPull

Pittsburgh kommer från en stark seger hemma mot Dallas. Hemma i Consol Energy är man otroligt svåra att stoppa oh man spelade bra rakt igenom. Anfallsspelet flöt på fint i vanlig ordning och det är verkligen Pens stora styrka. Man startade säsongen bra och hade i början en defensiv som var riktigt bra. Man var kontrollerade och släppte inte till alltför mycket skott. Det är något som jag saknat som Pittsburgh-supporter. På slutet tycker jag dock det sett ut lite som det gjort i slutspelen de senaste åren. Nu var matchen senast ett litet steg framåt och fortsätter man där så kommer man vinna denna matchen. Pittsburgh har ett bra mycket mer rutinerat och tyngre lag idag om man ska jämföra med Detroit. Nya tillskottet Lee Stempniak har funkat otroligt bra i förstakedjan tillsammas med Crosby och Kunitz. Den sistninämnde har också gått skadad under ett par matcher, men var tillbaka senast. Även James Neal gjorde comeback. Den här säsongen har man mötts en gång och då vann Pittsburgh med 4-1. Inbördes så har man vunnit 7 av de 10 senaste matcherna så Pens har det ganska lätt historiskt mot Detroit. Jag tycker att man ska vinna även denna match. Pittsburgh har också lite skador, men inte alls i samma utsträckning som Red Wings. Marc-Andre Fleury startar i kassen.


Skadorna i Detroit gör att jag tror på Pens idag, trots att deras spel kanske inte klickat fullt ut senaste tiden. Idag tycker jag dock man har en ganska skön uppgift framför sig och därför blir mitt spel Pittsburgh ML till oddset 1.74 hos bet365. Oddset blev 1.74 och spelas med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden