Inatt spelar Jonas Jerebko och hans Detroit Pistons mot Boston Celtics. Boston som kommer från en hemmaseger mot Toronto besöker ett utvilat Detroit. En match som redan på förhand känns avgjord, läs mer för att se varför.

  • Match: Detroit Pistons – Boston Celtics
  • Serie: NBA
  • Speltips: Boston Celtics -4p
  • Odds: 1.91 @Bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 01.30

Boston kommer till Detroit med 6 segrar och 4 förluster. De två första förlusterna kom i början av säsongen mot Milwaukee och Miami. Boston brukar ha svårt mot Miami så det kanske inte var så konstigt att de förlora däremot att de förlora mot Milwaukee var upseendeväckande. Dock är det ett annat Boston vi ser idag, deras spel har verkligen blivit bättre vilket man såg igår mot Raptors. De har ytterligare förlorat mot Philly vilket också var konstigt men förlusten mot Brooklyn berodde mycket på att Rondo var skadad. Rondo är grundpelaren i Bostons anfall, men också försvar. Han snittar 13.3 poäng/match & lika många assist.
Anledning till varför Rondo har så många assist per match är att Boston har bra rörelse i sitt anfall, de får ofta öppna skott och därför skjuter de bland de bästa lagen i NBA med en skottprocent på 46%. Rörelsen beror mycket på Garnet och Pierce som spelat länge tillsammans och förstår spelet bra. Defensivt har de inte varit lika bra som förra säsongen en av anledningarna till det anser jag vara Brandon Bass. Han kommer ofta in sent i situationer och gör fel i de defensivaroteringarna.Vilket innebär att då motståndarna penetrerar uppstår det luckor.

 

Jag tror dock inte att det kommer bli så stora problem mot Detroit. Iofs har de Brandon Knight som spelar sitt andra år i NBA, han har potential men problem då han möter erfarna guards likt Rondo. Rondo måste dock stoppa Brandon Knight från att penetrera, vilket jag tror han kommer lyckas med. Detroits rookie Andre Drummond har också spelat bra, men det räcker inte. Utöver Drummond har Detroits bänk spelat värdelöst, och deras första femma är inte heller i jämförelse med Bostons. En anledning till att Detroit  förlorat 9 matcher och vunnit endast 1 har att göra med deras försvar. De roterar helt enkelt för dåligt, och motståndaren får en massa öppna skott till följd av det. De spelade bra när de slog Philly och jag trodde att det kanske skulle kunna vända denna förlustsvit, men de åkta på stryk mot Orlando (?!). Orlandos ”sharpshooter” JJ Reddick fick flera öppna skott, mycket beroende på dålig rotering och även om han inte sköt särskilt  bra gjorde han 23p.

 

Lagen möttes två gånger förra säsongen båda matcherna krossa Detroit faktiskt Boston med 96-81 och andra matchen med 98-88. Då spelade dock inte Kevin Garnett för Boston

Boston med ligans bästa spelfördelare och ett av ligans högsta skottprocent möter ett av ligans sämsta försvar, som allt som oftast tappar roteringen kommer innebära öppna skott och fler assist. Jag tycker att Boston i dagsläget är ett för bra lag för Detroit, och därför tycker jag ni (och jag) ska spela Boston till -4 i hcp. Odds hittar ni @bet365

 

Finns på Twitter @Zylthan
/P.S