Svensklaget Detroit som haft det tungt på senaste tiden tar idag emot Ottawa hemma i Joe Louis Arena. Känslan säger att matchbilden kommer passa Ottawa och därav kommer vi också få en hel del målchanser.

  • Match: Detroit – Ottawa
  • Speltips: Över 61.5 skott (ordnarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 24/11, 01.05

Detroit fick äntligen vinna senast och man gjorde det med 4-3 mot Carolina. Sett till matchbilden och antalet klara målchanser så borde siffrorna varit med något större marginal än bara ett mål. Segern var dock viktig för självförtroendet inför fortsättningen. Idag möter man Ottawa och man har revansch att utkräva från förlusten tidigare den här säsongen med hela 6-1. Då slutade det med 60 skott totalt, men samtidigt så dog matchen lite efter andra perioden när Ottawa gått ifrån till en 4-1 ledning. I den sista perren sköts till exempel bara 14 skott. Nu lär et bli en jämnare match garanterat. Detroit skapar nästan alltid mycket på hemmaplan. Det defensiva den här säsongen har inte varit alltför bra och det är väl deras svaghet ligger. Backarna är något tröga och det bör Ottawas snabba forwards kunna utnyttja. Skottsnittet totalt är något lägre på hemmaplan, men jag tycker fortfarande linan ska gå över denna dag.

Detroit shots off: 30.8
Detroit shots off at home: 31.3
Detroit shots def: 30.6
Detroit shots def at home: 27.98
Detroit shots against Sens last 10 games: 32.5

robin-lehner

Ottawa är ett skottglatt gäng och det vi sedan tidigare. Idag på bortaplan mot Detroit kommer man inte vara spelförande utan man kommer gå på kontringar när Detroit tappar puck. Det bör passa Sens utmärkt då man är skickliga offensivt och dessutom är de flesta riktigt bra skridskoåkare. Lägen kommer det bli både framåt och bakåt för det blir det alltid när Ottawa spelar. Idag väljer man också att ställa Robin Lehner i kassen igen. Hans säsong hittills har varit magiskt bra och han ligger faktiskt femma i målvaktsligan. När han står är det ofta motståndarna kommer upp i högt skottantal och varför är det svårt att veta. Känslan är ändå att backarna litar på Lehner trots att han har en spelstil som är ganska flaxig och akrobatisk. Förmodligen fokuserar de på att ta bort returer istället då han är väldigt duktig på att ta första skottet. I hela 4 av 8 starter den här säsongen så har motståndarna haft över 40 skott (41, 57, 47, 50). Skottsnittet mot eget mål på bortaplan ligger på nästan 40 skott/match. Det är otroligt högt. Det minsta antalet skott man haft emot sig på bortaplan är 32 stycken och det var just i den avslagna matchen mot Red Wings tidigare iår. Chansen till mycket skott idag är stor igen.

Sens shots off: 31.2
Sens shots off on road: 31.6
Sens shots def: 35.7
Sens shots def on road: 39.9
Sens shots against Detroit last 10 games: 30.0


Jag gillar Ottawa och skottspel. Så gör jag även idag när man möter Detroit. Hemmalaget lär vinna skotten och det förvånar mig inte om man når 40 strecket idag igen. Mitt spel blir över 61.5 skott till oddset 1.85. Spelet finns hos Unibetoch insatsen blir 6 units. Andra bolag har linan högre och Betsson har tillochmed satt den på 64.0 skott.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden