Under gårdagsnatten blev det nästan plus/minus då dubbeln blev grön medans skottspelet i Phoenix – Calgary missades med två ynka skott. Surt kan man tycka med tanke på att vi endast hade fem skott efter 15 minuter i första. Inatt tar vi nya tag på ett skottspel och tittar på matchen mellan Detroit – Ottawa.

  • Match: Detroit – Ottawa
  • Speltips: Över 59.5 skott på mål (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 24/10, 01.35

Rödvingarna från Detroit har nu två raka förluster och vill säkert komma på banan igen med en vinst. Nu tycker jag man har en ganska passande uppgift när Ottawa kommer på besök. Känslan är ändå att Sens har potential som de inte uppnått ännu och därför man mycket väl också störa Detroit denna afton. Istället lägger jag fokus på att det ska bli en underhållande match med mycket målchanser och det är nästan en garanti när dessa två lag spelar match. Detroit har denna säsong gått över dagens lina i 7 av 10 matcher. De matcher som gått under linan har varit hemma mot ett otroligt uddlöst Buffalo och dessutom i två tighta matcher mot Boston respektive San Jose. Idag kan man säkert släppa lite på tyglarna och dessutom utnyttja Ottawas ovilja att täcka skott. Man har fortfarande trots två raka förluster ett ganska bra spel. Senast mot Sharks var man dock otroligt dåliga framåt och nu har man verkligen en bra chans att revanschera sig. Detorit kör ungefär på med samma spel hemma som borta så det spelar ingen större roll. Ikväll lär man även få tillbaka Niklas Kronwall in i truppen vilket bör innebära att man får ett lite vassare offensivt spel. Både Henrik Zetterberg och Pavel Datsyuk är i storform och där kan vi nog räkna med en hel del skott. Under de senaste säsongerna har man mötts alldeles för få gånger för att göra en bedömning av historiken av skotten mellan lagen. Det vi däremot kan titta på är att inbördes de senaste säsongerna så har det  hawaiihockey utan dess like när dessa lag mötts. Detroit har under de tre senaste mötena lagen emellan skjutit som minst 38 skott på Ottawa. Dagens form, dagens spelstil och även historiken talar för en chansrik match ikväll.

robinlehner

Ottawa har de senaste säsongerna varit ett av NHLs roligaste lag att titta på. Man har ett spel som går ut på att köra full fart framåt verkligen. Man skickar det mesta på mål i anfallszon medans man bakåt ofta kommer ganska osamlade hemåt vilket ger motståndarna massvis med lägen. När man däremot är samlade är man ganska tighta bakåt och taktiken är väl egentligen att låta motståndarna ta mycket skott, helst långt utifrån, för att låta sin målvakt ta första skottet och sedan kontra snabbt på sina motståndare. Det är riskabelt, men har visat sig funka ganska bra. Båda målvakterna Craig Anderson och Robin Lehner släpper en hel del returer så det spelar ingen större roll vem de ställer i kassen. Dock skulle jag föredra att ha Lehner i kassen då jag bara fått känslan av att han ofta när han står får 40-45 skott emot sig. När Ottawa spelar så brukar man få en lina på kanske 61.5 eller 62.5 så denna lina känns något skott för låg och då hugger jag direkt. Denna säsong har man klarat linan i  6 av 8 matcher och i de sex matcherna så har man egentligen krossat linan totalt. Det känns lite som antingen eller när det gäller skott för Ottawa och idag är en sån dag där båda lagen har potential att skjuta 30 skott var. Detroit kan mycket väl komma upp till 40 om man har siktet inställt rätt. Historiskt så har sex raka möten gått över linan.


Jag tycker som sagt denna lina känns låg. Det är två lag som har ett högt skottsnitt både framåt respektive bakåt och det känns som att de två spelstilarna kommer passa varandra bra. Det är också Daniel Alfredssons första möte med sin gamla klubb och det kommer definitivt vara ett laddat möte. Jag spelar över 59.5 skott på mål till oddset 1.85 med 6 units. Spelet är lagt hos Unibet denna gång.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden