Inatt tar vi nya tag och ger oss på ett skottspel. Det gäller matchen Detroit mot Minnesota och min känsla här är denna gång inte en fartfylld match, utan kanske en match som lagen hellre sätter sina defensiver före ett vasst anfallsspel.

  • Match: Detroit – Minnesota
  • Speltips: Under 56.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.85 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21/1, 01.35

Detroit är inne i ett riktigt stim och är just nu uppe i fyra raka segrar. Man siktar ikväll på en femte raka hemma i Joe Louis när man tar emot krislaget Minnesota. Just nu spelar Red Wings med ett enormt självförtroende och har på slutet mer eller mindre kontrollerat varenda match man spelat. Det här med att kontrollera matcherna är något jag pratat om tidigare under säsongen när Detroit spelar, speciellt också när man spelar på hemmaplan. Då är man i princip alltid det spelförande laget och man tar gärna det lugnt i egen zon och låter båda sina egna och motståndarnas spelare komma rätt i banan. Man kan säga att de gillar att hålla i puck och de skjuter inte heller överdrivet mycket, utan man ligger i mitten av den tabellen i ligan. Efter förra matchen så gick man också upp i topp i antal skott mot egen kasse. Alltså, man är det lag som släpper till minst skott mot eget mål i hela NHL och det tyder på att man är starka bakåt. Nu är man också i storform, vilket gör att det känns ännu bättre. På hemmaplan är man dessutom det överlägset bästa laget när det gäller skotten mot egen kasse. Jag tror på en tight match idag där det gäller för Detroit att minska farten på Minnesotas skridskostarka forwards. Och det är man verkligen duktiga på. Framåt lär man också få svårt att få lägen då Minnesota också är ett av de bästa bakåt i ligan.

detroit_200x154minnesota_200x200

Minnesota har länge haft det kämpigt, men verkar nu vara lite på banan igen efter två vinster på de tre senaste matcherna. Sanningen är väl den att man faktiskt spelat ganska bra under en längre tid, men man har inte haft studsen med sig. Lägen har det funnits gott om, men man har inte haft målvakter som spelat som man velat och det är väl den stora skillnaden mot förra säsongen. Man skapar som sagt en hel del framåt, men idag möter man ett lag som är riktigt bra att dra ner på tempot så man bör inte kunna få lika mycket lägen en dag som denna. Dessutom tror jag att man kommer sätta det defensiva före det offensiva. Det viktiga är att man hittar rätt med sin nya målvakt Devan Dubnyk och att han får en bra start för klubben, vilket såklart är viktigt inför framtiden. Sedan han kom dit har man släppt 23, 26 och 18 skott mot eget mål och det är riktigt bra. Ungefär så som man är vana att se Minnesota. Spelar man bra defensivt så kommer offensiven av sig själv. Wilds är också det lag tillsammans med just Red Wings som släpper till minst skott mot kassen. Förra säsongen möttes man två gånger och vi klarade dagens lina i en av matcherna. Det var den som spelades i Detroit där Minnesota vann skotten med 25-16. Jag tror inte vi får lika få skott idag, men skulle bli förvånad om vi får se hawaii-match här.


Detroit är starka bakåt på hemmaplan och drar gärna ner tempot för motståndarna. Minnesota är normalt sett ett av ligans bästa lag bakåt och man bör kunna stänga ner Detroit ganska bra. Idag tror jag vi får se en match där lagen sätter det defensiva först. Mitt spel blir alltså under 56.5 skott på mål till oddset 1.85 hos bwin. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden