Detroit tar idag emot Dallas i den en av de tidiga matcherna. Hemmalaget har tre raka vinster och verkar ha hittat lite form, men är spelet så bra som det verkar när man har tre raka? Jag kan tyvärr inte undgå att Dallas i grunden är ett bättre lag.

  • Match: Detroit – Dallas
  • Speltips: Dallas ML
  • Odds: 1.95 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 8/11, 21.05

detroit_200x154Detroit spelade vi emot senast när dem mötte Toronto, men man lyckades tillslut vinna i sudden med 2-1 efter att Toronto i princip bjudit på ett friläge. Idag har man hemmaplan mot ett formtoppat Dallas och det kommer bli klart mycket tuffare än det var senast. Tittar man på matchen mot Toronto så var man faktiskt utspelade. Eller rättare sagt, man spelade kontrollerat, men Leafs var det lag som hade en klar fördel i spelet. Hade man mött något annat lag än Toronto den matchen så hade man förmodligen förlorat. Leafs var inte alls effektiva och när Detroit bara klarar av att skjuta 24 skott mot ett dåligt Toronto så är det inte bra. Idag kommer möter man ett lag som har kanske världens bästa femma för tillfället och då kommer det straffa sig att spela dåligt. Visst, poängen har trillat in på slutet bra, men spelet har inte varit därefter. Man har fortfarande en del skador i truppen vilket såklart ställer till det lite. Pavel Datsyuk, Johan Franzén, Brad Richards och Kyle Quincey är alla borta från spel till kvällens match. Positivt dock är att Mike Green gör comeback. Historiskt sett har man haft det relativt lätt mot just Dallas, men Stars är ett annat lag den här säsongen.

dallas_200x200Dallas missade slutspelet förra säsongen efter att ha slarvat bort för många poäng. Den här säsongen har man öppnat otroligt bra och är ett av de bästa än så länge. Förstafemman man Benn-Seguin-Sharp har varit grym och det är inte många som sätter stopp för den. I grunden är Red Wings ett bättre lag defensivt sett än vad Stars är, men Dallas är det klart bättre laget offensivt av dem två. Idag när faktiskt Detroit har en del skador på offensiva pjäser och när man också haft det lite tufft framåt sista matcherna så tror jag att Dallas kommer att klara av att hålla Detroit runt max två mål. Då bör man också kunna vinna den här matchen. Stars är otroligt effektiva i anfallszon och har öst in mål de senaste matcherna. Enda plumpen kom emot Toronto där man bara lyckades göra ett mål, men det hade inte varit orättvist om man kommit upp i fyra eller fler mål heller. Nej, Dallas rider lite på vågen just nu och är i bättre form än vad Detroit är. Red Wings har tagit sex poäng av sex möjliga de senaste matcherna, men kanske har det varit lite missvisande siffror i matcherna också. Dallas har förtjänat sina vinster. Dallas saknar Curtis McKenzie, Travis Moen och Patrick Eaves. Inga målvakter är i skrivande stund bekräftade, men tycker alla lagens målvakter är så pass jämna att det spelar mindre roll.


Vi får alltså nästan dubbla degen på ett Dallas i kanonform mot ett ganska uddlöst Detroit. Det ska åtminstone jag spela alla dagar i veckan. Det är jämnt i NHL, men jag ser Dallas som ett starkare lag än Detroit för tillfället. Mitt spel blir alltså Dallas ML till oddset 1.95 hos bwin. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden