Det är dags för ett riktigt klassikermöte i Motown. Detroit tar emot suveräna Chicago som rider på alla moln för tillfället. Frågan är om Detroti är laget som gör slut på Hawks streak. OBS tidigt spelstopp!

  • Match: Detroit – Chicago
  • Speltips: Detroit ML
  • Odds: 2.00 @ William Hill
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 3/3, 18.35

Detroit är väldigt ojämna denna säsong, men känslan är ändå att när man spelar på hemmaplan så är man riktigt starka. På hemmais har man spelat betydligt mycket bättre än borta och faktiskt funnit 7 av 11 matcher i Joe Louis Arena. Man har tagit två raka, riktigt starka hemmasegrar mot Nashville respektive Vancouver. Man spelade kontrollerat mot Preds medans målskyttet lossnade totalt mot Nucks och vann tillslut med 8-3. Detroit har faktiskt gjort tredje mest mål på hemmaplan av alla lag så att man är farliga där är ingen nyhet. Redan förra säsongen var man ett av ligans bästa hemmalag. Även om laget kanske är något sämre till denna säsong så är det inte ofta man får över 2 gånger pengarna på ett Detroit inklusive OT/SO hemma i Joe Louis och då måste det synas, även fast man denna gång möter ett riktigt bra Chicago. De stora stjärnorna Henrik Zetterberg och Pavel Datsyuk har inte gjort poäng på två matcher så idag är det dags att kliva fram igen. Detroit är kanske i sin bästa form för säsongen. Detroit har haft lite problem med skador på en del spelare, men framåt har man en bred trupp så det ska inte spela någon större roll till dagens match även om många har gjort comeback.

Chicago går jag emot för andra gången nu på ett par dagar. De är uppe i 21 raka matcher utan att ha förlorat under ordinarie tid och man har krossat rekordet redan. På nåt sätt känns det som att sviten nångång måste ta slut. Vi pratar ändå om världens jämnaste liga och det är inte normalt med en sån här streak. Chicagos formkurva har trots sina åtta raka vinster pekat lite neråt. Eller ja, man ska väl inte klaga på ett lag som spelar såpass bra för tillfället, men samtidigt har man avgjort flera matcher under ÖT/SO. På 21 matcher har nio av dem slutat oavgjort. De senaste sju matcherna har man också vunnit med bara ett mål (förutom 3-0 mot Blues) så att man har studsarna med sig är självklart, men det får man också med ett gott självförtroende. Den första matchen jag spelade emot Chicago var när dem mötte Edmonton på hemmaplan och då vann man på övertid med 3-2. Idag är det en betydligt tuffare match på förhand och magkänslan är att Detroit vinner idag, antingen bryter de sviten eller så vinner de på OT/SO.

Trots att Chicago har tre raka vinster mot Detroit så är känslan på hemmalaget idag. Det är inte ofta vi får så högt odds på Detroit på hemmaplan och då ska det spelas. De har en ypperlig chans att vinna idag då Chicago inte spelat lika övertygande som tidigar. Jag testar Detroit ML till oddset 2.00 hos William Hill med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden