Mer kampsport där vi håller oss kvar i UFC 184, nu med fokus på en tillställning av mindre dignitet – om än inte storleksmässigt. Derrick Lewis drabbar samman med Ruan Potts i tungviktsklassen där storfavoriten står inför en något lämplig uppgift i hopp om att hitta tillbaka på vinnarspåret. Ett rondspel testas då jag är något oförstående till det höga oddset.

  • Match: Derrick Lewis – Ruan Potts
  • Spel: Lewis – rond 1
  • Odds: 2,00 @ Expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 02.00 1/3

Derrick Lewis, med väldigt tunga händer, är väldigt aggressiv och söker ytorna framåt per omgående, något som bidrar till att man inte blir alltför förvånad när man noterar att 10 av hans 11 segrar har kommit till via knockout/teknisk knockout. Hans två inledande tillställningar i UFC skrevs även till KO-segrar i rond 1, via samma metod stod han även som förlorare innan årsskiftet mot Matt Mitrione – en någorlunda pålitlig veteran och ett desto mer beprövat kort i dessa sammanhang med liknande egenskaper, därmed ingen större skam i det nederlaget.

Ruan Potts är en grappler som hämtades in från en afrikansk organisation där han snabbt har fått lära sig att det är en viss skillnad i nivå att jämföra med motståndet hos den främsta spelaren på den här scenen. Potts har varit chanslös i sina två inledande UFC-matcher, och även om Soa Palelei var en väldigt svår uppgift som debutant så blev han utklassad mot ett relativt mediokert motstånd senast också. Lyckas han inte ta den här matchen till mattan så löper han en stor risk till att knockas på nytt – och det relativt tidigt.


Expekt står, återigen, något högt på en favorit som har potential att ordna ett tidigt avslut och seger. Underspelet på rond 1 står i 1,5 ggr, Unibet erbjuder exempelvis nästintill samma odds på det här spelet. ”Black Beast” är och ska vara storfavorit på förhand, i jämförelse med det totala underspelet ska favoriten i rond 1 stå sig närmre, vilket bidrar till att jag vrider upp insatsen mer än det som planerades innan. Derrick Lewis att vinna och avsluta matchen i den inledande ronden spelas med medel.

/Puyol