Derby kämpar om en plats bland playoff lagen i toppen och nu ställs man mot seriens formsvagaste lag i Wolves som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Jag har ett bra spel här, häng på!


Derby – Wolves
Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 1.75 @ Unibet
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Derby har ett bra och spännande lag som är riktigt bra offensivt och hade det inte varit för lagets usla defensiv så hade man legat betydligt högre upp i tabellen. Tyvärr har det varit lite av Derbys melodi den här säsongen att man stundtals briljerar i offeniven och gör mycket mål men samtidigt släpper man in alldeles för mycket mål bakåt. På hemmaplan är man väldigt starka då man har resultatraden 8-5-2 och fina 33-17 i målskillnad. Man gör ofta bra insatser på sin hemmaplan och det är inte många lag som orkar stå emot lagets offensiv här. Jag tror verkligen inte Wolves klarar spika igen i 90 minuter här, framförallt inte med tanke på att Derby måste vinna sina matcher nu för att ha en chans att nå playoff-platserna…

Wolves har som sagt stora bekymmer för dagen då man ligger i bottenträsket och krigar. Man ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket på samma poäng som det lag som ligger nedanför dem så de måste göra allt för vinna här nu. Man är ett av seriens formsvagaste lag med 0-3-2 som resulatrad på sina 5 senaste matcher. Faktum är att för just 5 matcher sedan tog lagets nye tränare Dean Saunders över laget och många trodde att vändningen skulle komma men som ni ser så har laget inte vunnit med han som coach ännu…  

Derby har gjort mål i 6 av lagets 7 senaste matcher och på hemmaplan är man uppe i 10 raka matcher där man gjort mål och om man ser till lagets alla 15 hemmamatcher så har man bara misslyckats med att göra mål en enda gång och det talar verkligen för det här spelet! En annan sak som talar för det här spelet är att man släppt in mål i 12 av lagets 15 hemmamatcher den här säsongen så jag tycker mycket talar för att båda lagen gör mål i den här matchen!

Wolves har inte lika smickrande siffror som Derby men sedan nye tränaren tog över laget har man varit inblandade i matcher där båda lagen gör mål i 4 av de 5 matcher han coachat!


Jamie Ward är Derbys bäste målskytt
med sina 9 mål framåt!

Derby har bekymmer i försvaret inför den här matchen då man saknar försvararna O’Connor, O’Brien och Buxton. Lägg därtill att försvararen Gareth Rogers är avstängd här.
Wolves saknar försvararna Roger Johnsen (avstängd) och George Elokobi som är skadad men till den här matchen har man lånat in Kaspars Gorkks från Reading som med största sannolikhet går rakt in i försvaret hos Wolves.

Wolves har som sagt inga stora målskyttar i laget och man har överlag svårt att göra mål men idag får man en gyllene chans då Derby har flera skador i backlinjen och Wolves har mer eller mindre kniven mot strupen då man ligger vid nedflyttningsstrecket och måste därmed ha en seger nu!