Fortsätter på den inslagna vägen med engelsk fotboll, väljer dock att hoppa ner ett steg till Championship där vi kan ha ett blivande Premier League-lag framför oss. Derby spelar om värdefulla poäng när man tar emot Sheffield Wednesday där jag stundtals har imponerats av det ”The Rams” har visat upp. Väljer att i första hand fokusera på hemmalaget och det man kan prestera i anfallsväg där ett överspel testas.

  • Match: Derby – Sheffield Wednesday
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,85 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 16.00 21/2

Derby har matchats hårt på slutet och kommer in till den här omgången med en svag 10 dagars period, i alla fall rent resultatmässigt. Två poäng från bortamatcherna mot toppkonkurrenten Bournemouth samt Rotherham i tabellens nedre regioner, vilket har bidragit till att man har tappat sin position i toppen. Däremellan blev man även utslaget ur FA-cupen där seriekollegan Reading (motståndet vann med 2-1) drog det längsta strået efter att nyförvärvet Stephen Warnock dragit på sig två gula kort innan halvtidsvilan. Det till trots, ”The Rams” presterade väldigt väl i den matchen med ett bollinnehav på 61 procent och hela 17 avslut mot mål där man likväl kunde ha vunnit och rent spelmässigt vill jag lyfta fram Derby som seriens främsta lag där man både kan driva upp ett väldigt högt tempo men samtidigt bibehålla sin kreativitet. Den meriterade managern Steve McClaren valde även att stärka upp laget innan transferfönstret stängde och inför den här slutspurten där bland annat Darren Bent, Tom Ince samt Jesse Lingard har lånats in. Noterbart att de två förstnämnda herrarna har slagit in 8 av de 10 senaste målen som Rams har gjort, och trots att resultaten inte har gått lagets väg så kan man fortfarande producera mål. Man har stått för minst 2 mål i 5 ligamatcher i följd, samma bedrift har man lyckats med i 7 av sina 8 senaste hemmamatcher i Championship.

Hemmalaget kommer till spel utan Chris Martin och Johnny Russell. Frågetecken på Raul Albentosa.

derby_200x200sheffwed_200x200

Sheffield Wednesday stod för en väldigt stark upphämtning i fjol där man halvvägs in genom seriespelet placerade sig under nedflyttningsstrecket, något som blev en position kring mittenskiktet i slutändan. Stuart Grays manskap inledde även den här säsongen väl men verkar nu ha ställt in i mitten av tabellen med 13 poäng upp till playoff, något som känns något avlägset med 45 poäng kvar att spela om med den nuvarande formtrenden att gå på. ”The Owls” har nu gått 6 matcher utan en fullpoängare där spelet har varit något trögt i sin helhet. 0-0 på en svårspelad bana under föregående helg i hemmamötet med Brighton kring nedflyttningsstrecket, och även om det var något steg framåt att jämföra med det som presterades innan dess så var det återigen aningen fantasilöst. Här kommer istället försvarsspelet sättas på ännu större prov och Pride Park har även varit en svår spelplats för bortalaget. De 5 senaste tillställningar här har som bäst gett 2 oavgjorda resultat – man har dock släppt in 2 mål i samtliga av dessa matcher.

Bortalaget har frågetecken på José Semedo samt Will Keane.


Trots att poängspelare likt Martin och Russell saknas så vill jag ge The Rams hyfsade möjligheter till att slå in två bollar oavsett motstånd och spelplats i serien – så pass stark är bredden i offensiven och så pass tryggt är man i sitt grundspel i nuläget. Värvningarna av Bent och Ince har gett hemmalaget fortsatt ”momentum” inför den avslutande tredjedelen av säsongen där jag återigen vill tro att den fina anfallsfotbollen kan leverera mål. Hemmalaget att stå för 2 eller fler mål spelas med medel.

/Puyol