Det är tight i toppen i fighten om den viktiga andra platsen i tabellen. Burnley innehar den just nu men QPR är en het kandidat till att ta över. Bakom smyger Derby med men jag tror man får det svårt. Således står det mycket viktiga poäng på spel i denna match. Jag har det klart för mig.

Match: Derby – QPR
Spel: QPR 0
Odds: 2.60 @ Bet365
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 10/2 20:45

Derby återfinns på 4:e platsen i tabellen vilket innebär play-off men man siktar så klart högre och vill åt direktuppflyttning. Laget har blandat och gett i dom senaste matcherna och man har nu 2-2-1 på dom fem senaste, i senaste matchen hade man 3-1 borta mot Birmingham med lite drygt 20 minuter kvar men tappade till 3-3. Hemma denna säsong har man 7-3-4 och 27/20 i mål, ett av problemen man har är just försvaret då man släppt in alldeles för många mål denna säsong. Totalt har man släppt in 40 mål och det är inte bra och helt klart något som kan hota deras tillvaro i toppen då lagen bakom knappar in och det är jämt. Tränaren McClaren har i stort sett bästa tänkbara lag att starta med, Jeff Hendrick är tillbaka från skada och i övrigt finns det inte mycket att rapportera om.

redknappqpr

QPR fick 3-3 i senaste matchen hemma mot Burnley, man låg under mot slutet men lyckades få med sig en poäng i en för övrigt jämna match. Man är obesegrade på dom fem senaste med 4-1-0 och borta denna säsong har man spelat 5-5-3 och 13/11 i mål. I tabellen ligger man strax före dagens motståndare på en 3:e plats på lika många poäng som tvåan i tabellen Burnley men med sämre målskillnad. Både Kevin Doyle och Modibo Maiga debuterade som målskyttar i senaste matchen vilket säkerligen gladde Redknapp då han har fått lov att klara sig utan starka målskytten Austin som är borta på grund av en axelskada. Matt Phillips skadade sig också i senaste matchen och kan vara borta resten av säsongen något som ger mer bekymmer för Redknapp. Saknas i denna match gör också Danny Simpson.

Det är fight om den viktiga andra platsen i tabellen och QPR får väl ses som huvudkandidat att utmana Burnley om den platsen. Man har varit något skakiga på bortaplan men har ändå presterat bättre än Derby i dom senaste matcherna. QPR har en del problem i laget men har ändå en bra bredd på laget så strandsatta är man inte på något vis, jag tycker dessutom att QPR har en större erfarenhet än Derby och det är en faktor som kan vara avgörande. Derby har blandat och gett lite väl mycket senaste tiden och även om man är favoriter på hemmaplan tror jag att detta kan bli jämnare än vad oddsen säger. Tidigare möten lagen emellan har också varit jämna och det är nog vad vi kommer att få se idag också, något målkalas tror jag inte vi kommer att få se. En uddamålsvinst är nog det mesta troliga och jag tror faktiskt att QPR har chans att just avgå med segern i denna match. Dock garderar jag upp med att spela QPR 0 vilket innebär att insatsen återbetalas vid oavgjort.