Tufft läge för båda lagen, men jag lider verkligen med Forest som har det riktigt tufft med skador som stört laget en längre tid. Man har tappat en hel del senaste tiden. Risken är också stor att man åker ur topp 6 efter denna helg. Derby har dom också haft en tuff period och kan här i denna match ta första vinsten sedan februari. Tidigt spelstopp.

Match: Derby – Nottingham Forest
Spel: Derby
Odds: 2.15 @ Bet365
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 22/3 13:15

Derbys chanser till direktuppflyttning är i dagsläget väldigt små med tanke på att man ligger på 3:e platsen 10 poäng bakom Burnley. Laget kommer att få rikta in sig på play-off vilket man bör kunna klara av. Derby som ännu inte tagit en enda vinst under mars månad har en hel del blandade resultat bakom sig, man är också utan mål under denna månad. I senaste matchen fick man 0-0 borta mot Reading, ett resultat man säkerligen var nöjda med om man tittar på hur det sett ut i dom senaste omgångarna. 1-2-2 på dom fem senaste och hemma denna säsong har Derby spelat 9-4-5 med 29/21 i mål. I denna match saknas Paul Coutts och Shaun Barker, John Eustace är avstängd.

Davies har det tungt i Forest.

Davies har det tungt i Forest.

Läget är lika dystert i Nottingham Forest, Forest som inte har en enda vinst sedan 11 februari har halkat efter och har nu sista play-off platsen vilket innebär en 6:e plats i tabellen. Man är så illa tvungna att börja ta poäng snart om man inte vill förlora 6:e platsen, bakom ligger både Reading och Brighton på 56 poäng, en poäng mindre än Forest och det är bara en tidsfråga innan Forest halkar ur topp 6. Att resultaten uteblivit för laget förklaras till stor del av att man dragits med skador dom senaste månaderna, likt många andra lag i Championship har man haft otur med detta. 0-2-3 på dom fem senaste, borta denna säsong har man 5-9-4 med 23/20 i mål. Henri Lansbury, David Vaughan, Chris Cohen, Dexter Blackstock och Jack Hobbs är förmodligen borta resten av säsongen. Kelvin Wilson, Andy Reid och Eric Lichaj saknas också. Billy Davies kommer att få skramla med det han har för att få ihop något bra.

Båda lagen har en tuff situation och frågan är om det ändå inte ser lite ljusare ut för Derby. Forest saknar betydligt fler nyckelspelare och bör få det tufft att hitta tillbaka på något vis för att rädda situationen i tabellen. Derby som också saknar en del spelare har det inte lika tufft och har här en bra chans att hitta tillbaka och ta första vinsten på ett tag. Hemma denna säsong har man inte varit allt för usla och jag tror man tar tillfället och tar tre poäng i denna match. Forest får nog tyvärr ställa in sig på att man tappar sin 6:e plats i tabellen efter denna helg. Ettan spelas med måttlig insats.