Bolton har överraskat många den senaste tiden, det har också Derby gjort men dock inte lika positivt som Bolton. Derby måste vakna till liv om man vill fortsätta drömma om uppflyttning. Bolton har gjort bra ifrån sig och har fått ett skönt avstånd ner till strecket nu. Men frågan alla ställer sig är självklart om man kommer att fortsätta att överraska.

Match: Derby – Bolton
Spel: Båda lagen att göra mål
Odds: 1.70 @ Unibet
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 11/3 20:45

Derby var ett tag med i kampen om direktuppflyttning men sen tycks det som att man gick in i väggen och Burnley kunde dra ifrån på andra platsen. I början på mars förlorade man just mot Burnley med 2-0 borta, i helgen förlorade man väldigt överraskande hemma mot Millwall med 1-0. Man ligger nu på 3:e platsen i tabellen 8 poäng bakom Burnley och det ska mycket till för att man ska lyckas ta in dom poängen. 3-0-2 på dom fem senaste och hemma denna säsong har man 9-3-5 med 29/21 i mål. Det känns som att det är dags att man vaknar till nu då QPR också kommer bakom och har nu endast 1 poäng upp till Derby. Chris Martin är tillbaka från avstängning, Paul Coutts och Shaun Barker saknas fortfarande och i övrigt har man inte större bekymmer i laget att oroa sig för.

bolton

Bolton har verkligen vaknat till liv i dom senaste matcherna, först vann man med 2-0 hemma mot Watford, det följdes upp av fina 4-0 hemma mot Blackburn, och i helgen överraskade man hela ligan med att vinna med 5-1 borta mot Leeds. Laget har nu 10 sköna poäng tillgodo ner till strecket från 17:e platsen man nu har och är inte i någon akut fara. 3-1-1 på dom fem senaste och borta denna säsong har man 5-3-9 och 22/33 i mål. Trots bra resultat brottas laget fortfarande med skadeproblem, Jermaine Beckford, Darren Pratley, Matt Mills och Stuart Holden saknas fortfarande.

Frågan är när det vänder för Derby och när det tar slut för Bolton. Bolton har verkligen hittat rätt i dom senaste omgångarna och man undrar om det är något ihållande eller om det bara är temporärt. Någon gång vänder det även för Derby och det är nästan ett måste att det vänder i denna match om man inte ska bli omsprungna av QPR som kommer snabbt bakom nu. Bolton kan inte helt slappna av i botten men kan andas ut åtminstone då man nu har samlat på sig bra med poäng för att hålla strecket på avstånd. Sett till tidigare möten mellan lagen är det inget direkt övertag för någon av lagen så man spelat ganska jämt och nästan turats om att vinna. Jag ger iallafall ett litet övertag till Derby i denna match i kraft av hemmaplan, Bolton har lika gärna fortsätta att överraska och så även i denna match om inte Derby får igång sitt spel. Det känns som att matchen kan sluta precis hur som helst, dock tror jag inte att matchen kommer att bli någon mållös historia utan jag tror att båda lagen kommer att göra mål och det är också spelet i denna intressanta match.