Fortsätter på den inslagna vägen med engelsk fotboll, kliver dock ner en division till Championship för ett intressant möte i toppskiktet. Tidig lunchmatch i East Midlands och ett formstarkt Derby som tar emot Blackpool där förutsättningarna kunde ha varit bättre för det ena lagets del sett över tillgängliga spelare. Ett för dagen produktivt anfallsspel kan eventuellt ta vara på det, överspelet testas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Championship, England
  • Match: Derby – Blackpool
  • Spel: Derby över 1,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 13.15 7/12

Derby har tagit stora kliv på slutet där ett av seriens formstarkaste lag har marscherat upp mot toppskiktet. 4 segrar i följd placerar nu laget på en kvalplats till Premier League där man måste fortsätta skapa resultat, framförallt med ett hemmaspel på Pride Park som kan förbättras, för att sätta ytterligare press på duon (Leicester och QPR) allra högst upp vilket garanterar en direktplats. En bra fullpoängare senast mot ett Middlesbrough som kan vara svårt att handskas med efter ett sent vinstmål av inhopparen Conor Sammon.

Paul Coutts är borta sedan tidigare pga, i övrigt har managern en fullt ordinarie trupp att tillgå.

article-2439933-186D06A600000578-587_634x367

Blackpool står likt motståndet på 31 inspelade poäng och därmed befinner även dem sig på en kvalplats uppåt i seriesystemet. Trenden är dock inte lika positiv för bortalagets del, visserligen är man alltjämt svårslaget även om det kryssas alldeles för mycket sedan den briljanta inledningen där man vann 5 av de 6 första matcherna. Managern Paul Ince, fd engelsk landslagsspelare, som är tillbaka efter en längre avstängning i samband med att ha förolämpat en domare, och hans manskap lyckades dock inte följa upp hemmasegern mot bottenlaget Sheffield Wednesday på ett framgångsrikt sätt där man nu förlorade mot ett annat bottenlag, Yeovil, tidigare i veckan. Ett än hårdare slag att hela 3 spelare blev utvisade i slutminuterna och är därmed inte tillgängliga för spel denna lördag.

Ricardo Fuller, Gary Mackenzie och Kirk Broadfoot stryks därmed från startelvan, där den förstnämnde har en längre avstängning att vänta.


Steve McLaren, fd engelsk förbundskapten, har haft en framgångsrik period sedan han tog över huvudansvaret för ”The Rams” som inleddes i pausvilan i hemmamötet med Ipswich där ett underläge på 3 bollar hämtades upp. Sedan dess har Derby vunnit 6 av 8 ligamatcher i sin väg mot toppskiktet. Anfallsspelet har dock i överlag varit produktivt från start där man är det laget som har gjort flest mål så här långt med snittet 1,95 mål/match. Misstänker att Blackpool kan vara på väg nedåt där spelet inte alls är lika vägvinnande att jämföra med säsongsinledningen, nu även med kännbara frågetecken i försvarslinjen. Mackenzie och Broadfoot, som alltså är avstängda idag, har i princip startat samtliga matcher i backlinjen och kan eventuellt lämna ett visst tomrum mot ligans kanske främsta anfall.

Derby att stå för minst 2 mål framåt testas med en medelinsats.

/Puyol