Spanska andraligan idag och jag har hittat ett riktigt bra spel på formstarka Deportivo. Man möter ikväll Villarreal B, och frågan är inte om man vinner, utan hur stora siffrorna blir. Läs mer!

  • Match: Deportivo – Villarreal B
  • Spel: Deportivo -1 (1×2 handikapp)
  • Odds: 2.12
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 16.00

Deportivo är min favorit till att vinna segundan i år och det ser onekligen bra ut just nu. Man leder ligan och har fyra raka vinster inför kvällens match. Man har fått behålla en del bärande spelare sen senaste säsongen i la liga och dessa är givetvis en nyckel om man ska ta steget upp. Spelare som Guardado, Riki och Lassad håller alla i spanska förstaligan, men valde att stanna när Depo åkte ur. Sedan har man en bra målvakt i Aranzubia som även han håller hög klass.

Till kvällens match får man tillbaka vänsterback Ayoze som går direkt in i startelvan, i övrigt har man inga störra avbräck.

Villarreal B ligger på en 18:e plats i ligan och har ingen form alls för tillfället. En vinst på de fem senaste, och den kom mot usla Xerez på hemmagräs. Senast mötte man bottenkollegan Cartagena hemma och lyckades ”bara” få 0-0 där, detta trots att man spelade med en man mer i dryga 30 min.

Till dagens match får man klara sig utan sin skyttekung Joselu som finns med Villarreals förstalag när dom möter Gijon. Givetvis ett riktigt tungt avbräck.

————————————————————————————

Deportivo har en trupp som skulle kunna mäta sig med många la liga lag, så jag kan inte se annat än en överkörning här. Man är dessutom starka hemma och har åtta vinster och ett kryss på tio försök här.

/e@sy