Tidig match på Riazor denna lördag då Deportivo La Coruna gästas av ett pressat Real Madrid. ”Marängerna” har redan tappat mark på övriga toppkonkurrenter och det är endast en vinst som gäller här. Man borde även lösa en enkel seger då hemmalaget inte alls imponerat inledningsvis.

  • Match: Deportivo – Real Madrid
  • Spel: Real Madrid -1,5 (asian)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Deportivo La Coruna är nykomlingar i La Liga efter en stabil insats i Segundan förra säsongen, där man framförallt levde gott på ett mycket fint försvarsspel. Inledningen på den här säsongen tror jag man är väldigt nöjda med, då man skrapat ihop fyra poäng hittills på sina tre ligamatcher. Man inledde med en förlust mot Granada (1-2) på bortagräs, men sedan har man plockat poäng i två raka matcher mot Rayo (2-2) och Eibar (1-0). Men trots att man plockat poäng så har spelet varit under all kritik i mina ögon. Mot Rayo tycker jag att man var det klart sämre laget, där man räddade poäng genom en straff på övertid. Även mot Eibar var man det sämre laget och ska tacka gudarna för att man lyckades komma ifrån Baskien med tre poäng i bagaget. Nu är det betydligt tuffare motstånd och när man spelare hemma på Riazor så tror jag inte man kommer backa hem i handbollsförsvar, vilket man säkerligen gjort på bortagräs. Man kommer nog vara lite väl övermodiga inför en stor skara hemmafans, och det lär man nog bli straffade för.
Hos hemmalaget stryker vi Insúa, Lucas Pérez och Salomao som går skadade. Inte heller viktiga José Rodríguez kommer till spel då han är på lån från just Real Madrid.

deportivo_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid har inte fått någon smakstart på den här säsongen och står endast på tre poäng efter tre spelade matcher. Nu är det väldigt tidigt på säsongen ska sägas, men man har absolut inte råd att bjuda varken Atletico Madrid eller Barcelona på ett större avstånd. Spelet har inte övertygat direkt men jag tycker ändå att det varit en förbättring de två senaste matcherna. I derbyt mot Atletico skapade man ändå en hel del chanser och borde kanske fått med sig en pinne där. Sedan har man även hunnit med en match i Champions League i veckan, där Basel fick åka hem från Santiago Bernabeu med 1-5 i baken. Även där skapade man ohyggligt många chanser och jag tror det var viktigt att Bale, Ronaldo, Benzema och även nyförvärvet James fick sätta en varsin boll. Dessa fyra kommer förmodligen bilda anfall idag och det lär skrämma upp hemmalaget ordentligt. Försvarsmässigt har man dock en del att jobba med, då man släppte in två mot Atletico och hela fyra mål mot Sociedad. Men i dagens match så ställs man mot otroligt slätstrukna anfallare så jag tror man mycket väl kan hålla nollan här. Postiga som ensam anfallare ska inte ens kunna få iväg ett skott på mål under 90 min.
Hos gästerna stryker vi Khedira och Jesé som fortfarande går skadade. I övrigt inga som helst bekymmer.


Jag tycker det varit lite halvtaskig inställning hos vissa stjärnor i Real Madrid och nu är det verkligen dags för skärpning. Man är redan sex poäng bakom Barcelona i toppen av tabellen och har inte råd med fler misstag så länge katalanerna plockar trepoängare. Jag tror man städar av Deportivo idag och i slutändan så tror jag att man vinner med minst ett par bollar. Vi testar därför en medelinsats på Real Madrid -1,5!

/e@sy