Riazor står som värd för kvällens match mellan Deportivo La Coruna och krislaget Valencia. Deportivo har spelat bra på hemmaplan den senaste tiden utan att få någon större utdelning. Här tror jag tre poäng kommer mot ett Valencia som spelat bedrövligt på slutet!

  • Match: Deportivo – Valencia
  • Spel: Deportivo
  • Odds: 2,25 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Deportivo La Coruna har stått för en bra säsong hittills då laget placerar sig på en 9:e plats i tabellen med fem poäng upp till Eibar på sista europaplatsen, med en match mindre spelad dock. Kikar vi till raden för Deportivo den senaste tiden så ser det inte bra ut, med två torsk och två kryss på de fyra senaste. Men jag tycker inte vi ska stirra allt för mycket på denna rad, utan istället se till hur laget spelat i sina matcher. 5-0 förlusten borta mot Real Madrid är inget att snacka om, men förlusten mot Villarreal (1-2) var väldigt oförtjänt. Deportivo skapade flest och bäst chanser i den matchen, innan de åkte på en straff emot sig i 95:e minuten. Hemma på Riazor tycker jag även att Deportivo gjort sina bästa matcher den här säsongen och de brukar få bra assistans från en fanatisk publik. Bara två förluster på hemmaplan under säsongen där man bland annat bollat rejält med Atletico Madrid (1-1) under 45 min. Idag är det inget Atletico man möter.
Hos hemmalaget stryker vi idag Fede Cartabia, Fabricio och Celso Borges. Fede är ett litet avbräck offensivt, men jag tycker det finns bra ersättare. Borges har varit borta en längre period och är således inget tyngre avbräck.

deportivo_200x200Valencia_200x200

Valencia har haft en bedrövlig säsong så här långt och placerar sig först på en 11:e plats i tabellen. Tränarbytet har givit noll effekt och det är en mycket pressad Gary Neville som står på sidan av planen. Endast 2-2 i senaste hemmamatchen mot Rayo Vallecano och i slutändan är det en poäng som Valencia ska vara otroligt nöjda över, för det såg inte bra ut. Väldigt krampaktigt spel och det var egentligen två bjudningar som man gjorde mål på, i övrigt skapades det inte mycket. Kryss blev det även i veckans cupmöte mot Las Palmas (1-1) och det duger helt enkelt inte när man heter Valencia och spelar hemma på Mestalla. Kikar vi till spelet på bortaplan så har det varit bedrövligt den här säsongen med raden 2-2-6. Efter 5-1 vinsten borta mot Celta Vigo har Valencia tagit en poäng på fyra bortamatcher och endast gjort ett mål framåt. I dessa stunder gäller det att ha en kapten som gjuter mod i laget igen, och det ser jag verkligen inte hos en sömnig Parejo.
Hos gästerna stryker vi anfallaren Paco Alcacer och defensiva mittfältaren Javi Fuego som jag tycker är två tunga avbräck. Inte heller Enzo Perez, Feghouli eller målvakt Navas kommer till spel.


Valencia har stått för ordentliga bottennapp på slutet och även fast man spelar med lite mindre press på sig utanför Mestalla så tror jag inte det räcker till här. Deportivo har spelat riktigt bra på slutet utan någon större utdelning, så det är dags för en trepoängare nu. Den raka ettan spelas med en medelinsats.

/e@sy