Valencia har tagit sig till Riazor där det idag är match mot tabelljumbon Deportivo La Coruna. Valencia har imponerat i upptakten av ligan och jag tror man smäller in två bollar på ett defensivt svagt ”Depor” här.

  • Match: Deportivo – Valencia
  • Spel: Valencia över 1,5 mål
  • Odds: 1,91 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Deportivo La Coruna imponerade väldiga förra säsongen i segundan, där man tog klivet upp tack vare ett mycket stabilt försvarsspel. Men det är en sak att hålla tätt mot lag i andraligan, en helt annan sak att göra det mot lagen man möter nu. Spelet har inte alls sett särskilt bra ut och laget har släppt in hela 19 mål på sina sju matcher hittills. Senast blev det en 1-4 förlust på bortagräs mot Sevilla och det får tränare Victor Fernandez att stuva om i laget inför dagens match. Mittback Lopo, som spelat de flesta matcher från start, petas helt här och finns inte ens med på bänken. Fernandez lämnar även högerbacken och lagkaptenen Manuel Pablo utanför truppen. Det innebär att Sidnei och Insua kommer kampera ihop på mittbacken idag, vilket inte känns särskilt förtroendeingivande. Insua har bara spelat en match den här säsongen och jag tycker inte han såg bra ut mot Rayo Vallecano (2-2). Deportivo känns svaga över hela planen och man får nog ta och öppna upp stora plånboken om man ska hänga kvar i högstaligan.
Postiga, Canella, Salomao och Juan Dominguez går alla skadade och kommer inte till spel här.

deportivo_200x200Valencia_200x200

Valencia har imponerat stort hittills och är tillsammans med Barcelona de enda obesegrade lagen i la liga så här långt. Det är heller inga bluffpoäng man tagit då man bland annat kryssat mot Sevilla (1-1) på bortagräs och gav Atletico Madrid (3-1) på nosen i senaste omgången. Man har hittat en bra balans i laget och i de matcher jag sett så har man spelat otroligt aggressivt över hela planen. Anfallet är intressant med 17 mål framåt hittills på sju matcher, där jag tycker vi ska nämna landslagsmannen Paco Alcacer. 21-åringen har länge ansetts som en supertalang och man kan lugnt påstå att han blommat ut på allvar nu. Tillsammans med Piatti och Rodrigo så har Valencia en fartfylld anfallstrio som kan göra stor skada i hemmaförsvaret idag.
Hos gästerna stryker vi idag André Gomes och Lucas Orban som går skadade. Inte heller nyförvärvet Alvaro Negredo är redo för spel.


Deportivo lär knappast spela särskilt defensivt hemma på Riazor och man är i stort behov av en trepoängare i botten av tabellen. Det borde innebära en del ytor för Valencia och då tror jag även att vi får se två bortamål i matchen. Testar en insats strax under medel på detta.

/e@sy