Final av Trofeo Teresa Herrera i kväll, vilket är en årlig försäsongsturnering som Deportivo la Coruna står som värd för. Man är själva i final ikväll, vilket man även varit de fem senaste åren. För motståndet står ett Sporting Gijon som säkerligen har en del sega ben i afton, då man fick springa ordentligt mot Sporting Lissabon igår.

  • Match: Deportivo – Gijon
  • Spel: Deportivo
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Deportivo la Coruna är nykomlingar i la liga den här säsongen och har väl egentligen inte värvat in särskilt stora namn i truppen. Men man har ändå fått behålla stora delar av förra årets trupp, vilket kan vara nog så viktigt. Förra säsongen var det försvarsspelet som var lagets stora styrka, vilket man även visat i träningsmatcherna så här långt. Förvisso släppte man in tre mål i första träningsmatchen mot Deportivo Cali (1-3), men det var som sagt första matchen för säsongen och man hade till stora delar ett b-lag där. Efter detta har man spelat fyra träningsmatcher och endast släppt till ett mål bakåt. Man verkar även fått igång målskyttet med fem gjorda mål på de två senaste matcherna, detta mot Ferrol (2-0) och igår mot Club Nacional (3-0). Ferrol spelar i segundan precis som kvällens motståndare och Club Nacional hittar vi i förstaligan i Uruguay. Nyförvärvet från Benfica, Luis Farina, har stått för tre mål i dessa matcher och det känns helt klart som en intressant spelare att följa i årets la liga. De andra två målen har gjorts av centerforwarden Toche, som man hämtade från grekiska ligan förra säsongen. Med två vinster i ryggen så känns Deportivo på gång, dessutom känns det som en klar fördel att kvällens match spelas på Riazor, vilket är hemmaplan för Deportivo. Det var bra tryck där i gårdagens match och det lär knappast bli mindre tryck idag. (Bet365 skriver att den här matchen spelas på neutral plan, vilket den alltså inte gör.)

Sporting Gijon tog sig till ett playoff i segundan förra säsongen, där man fick ge sig redan efter det första dubbelmötet mot Cordoba. Laget hade en förbaskat bra offensiv förra säsongen, men tyvärr föll man på att defensiven inte alls höll samma klass. Nu har man fått behålla Stefan Scepovic, som var riktigt bra stora delar av förra säsongen, vilket helt klart är positivt. Men serben var skadad i slutet på förra säsongen och är inte helt redo för några 90 min ännu, han spelade dryga timmen i gårdagens match. Frågan är hur redo hans kropp är för en andra match på två dagar, för detta är en kille som Sporting knappast chansar något med. Borta från laget är dock Scepovic lekkamrat från förra säsongen, Dejan Lekic, som dragit tillbaka till turkiska ligan. Det här blir alltså lagets andra match på två dagar, där man besegrade Sporting Lissabon med 2-0 igår. Men siffrorna speglar knappast matchbilden, då Gijon var utspelade stora delar av matchen och fick jaga ordentligt med boll. Målvakt Cuellar storspelade och sedan lyckades man sätta två sena mål i matchen, vilket gör att man alltså får spela final idag.


Deportivo känns på förhand som det klart bättre laget av dessa två, sedan finns det två andra anledningar till att jag tror på Deportivo idag. För det första så har man hemmaplan, vilket lär göra spelarna lite extra sugna på att ta hem den här titeln. För det andra så fick man en mycket behaglig resa till den här finalen med en komfortabel seger igår, vilket Sporting Gijon verkligen inte fick. Det lär alltså vara lite fräschare ben hos hemmalaget idag! Ettan spelas därför med en insats strax över medel.

/e@sy