Riazor står som värd för kvällens match mellan Deportivo La Coruna och gästande Sevilla. Hemmalaget har imponerat på mig den här säsongen och jag tycker vi får bra betalt för minst två hemmamål i matchen. Häng på!

  • Match: Deportivo – Sevilla
  • Spel: Deportivo över 1,5 mål
  • Odds: 2,50 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Deportivo La Coruna har som sagt imponerat på mig den här säsongen och placerar sig just nu som femma i La Liga, tre poäng framför kvällens motståndare Sevilla. Som jag ser det har inte Deportivo nå direkta svagheter i sitt spel, då man både visat att man kan föra matcher och vara sylvassa i kontringsspelet. Formen är på topp då laget kommer in här med två raka segrar, nu senast mot Las Palmas (2-0) och gången innan i derbyt mot Celta Vigo (2-0). Jag såg matchen mot Celta Vigo och gillade verkligen det jag såg från Deportivo. Det var full fart framåt och trycket som publiken på Riazor bjöd på var det bästa jag sett i La Liga denna säsong. Bra tryck kommer det även bli idag, då Sevilla är ett lag som oftast drar publik. Deportivo har även en gyllene chans att förpassa Sevilla sex poäng bakom sig, vilket man nog gärna vill ordna. På hemmaplan den här säsongen har Deportivo klivit över 1,5 mål vid fyra av sex tillfällen.

Inga större bekymmer hos Deportivo då Luis Alberto och Celso Borges varit borta ett tag nu, och laget spelat mycket bra utan dessa. Inte heller Jonas Gutierrez eller målvakt Fabricio är några större avbräck. Cupmatch tidigare i veckan där samtliga nyckelspelare vilades inför detta möte. Räkna med ett laddat hemmalag!

deportivo_200x200Sevilla_200x200

Sevilla har underpresterat den här säsongen och parkerar först på en 10:e plats i tabellen, vilket inte är ok om man heter Sevilla. Laget har varvat vinster med förluster den senaste tiden och mönstret är ganska klart, där laget vinner hemma och förlorar på bortaplan. Det är ett helt annat Sevilla på bortagräs där man inte verkar hitta samma energi som man får hemma på Ramon Sanchez Pizjuan. Sevilla är utan seger på resande fot denna säsong och kommer närmast från två raka förluster, detta mot Villarreal (1-2) samt Sociedad (0-2). Jag skulle vilja påstå att Deportivo är ytterligare ett snäpp vassare än dessa lag, så Sevilla lär vara på tårna idag. Försvarsspelet har varit ett stort frågetecken under säsongen och laget får inte riktigt ordning på skadefronten, utan det fylls bara på med nya namn. Dagens förväntade backlinje känns sådär måste jag säga.

Kikar vi då defensivt så saknar Sevilla Carrico, Pareja och målvakt Beto sedan tidigare, vilket är tilltänkta startspelare. Dessutom fyller vi nu på med Andreolli och ytterback Tremoulinas som är skadade. Vi stryker även bolltrygga Ever Banega på mittfältet, vilket jag tycker är ett avbräck åt båda håll.


Jag gillar det jag ser från Deportivo och jag gillar verkligen det som laget visade mot Celta Vigo näst senast. Kommer man ut med den energin ikväll så tror jag man sköljer över Sevilla och sätter dit två mål. Vi testar en insats strax över medel på detta.

/e@sy