En av helgens mest intressanta matcher där båda lagen har enormt mycket kvar att spela för. Deportivo slåss för ett nytt kontrakt samtidigt som Real Sociedad vill ut i Champions League. Det kommer krävas en vinst för båda lagen här och det öppnar upp för ett målkalas!

  • Match: Deportivo – Sociedad
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,55 @ expekt
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Deportivo la Coruna ligger ovanför nedflyttningsstrecket just nu men man är också det lag som stöter på hårdast motstånd av de lag som är inblandade i bottenstriden. Samtidigt som man ska plocka poäng av Sociedad så spelar Celta Vigo mot ett omotiverat Espanyol, Zaragoza tar sig an redan klara ligatrean Atlético och Mallorca spelar mot Valladolid. Det kommer troligtvis behövas en trepoängare här för att Deportivo ska klara sig kvar och det kommer man inte fixa hur som helst mot ett heltaggat Sociedad. Försvaret hos Deportivo är utan tvekan lagets stora svaghet och senaste förlustmatchen mot Malaga (1-3) visade man verkligen prov på detta och det kunde lika gärna kunnat sluta 2-6 till Malagas fördel. Men framåt har man bland annat Pizzi och Riki som jag tjatat om större delen av säsongen, men det är två spelare som är för bra för att spela i segundan.

Marchena hade man hoppats på inför den avslutande matchen men behandlingen har inte gått som man ville och han får lov att kasta in handduken. Även mittbacken Aythami har haft lite bekymmer under veckan men någon risk för att han ska missa matchen finns tydligen inte. Tillbaka från avstängning är ytterback Manuel Pablo.

sociedad

Real Sociedad har inte så mycket att fundera kring utan det är bara en vinst som gäller om man ska ha någon chans på ett CL-kval. Eftersom Valencia åker på en riktigt svår bortamatch till Sevilla så finns det faktiskt goda möjligheter till att man fixar detta vid en vinst. Formen är väl hyfsad får man säga och man spelade riktigt bra offensivt mot Real Madrid (3-3) i senaste omgången där man hade hela 24 (!) avslut mot mål. Men defensivt har man inte varit som bäst på slutet och stundtals mot Real Madrid såg det lite virrigt ut och man bjöd även på ett friläge som Higuain inte gjorde några fel på. För Sociedad är det lite skitsamma om man nu inte skulle vinna den här matchen, man spelar trots allt ute i europa nästa säsong och har en fantastisk säsong bakom sig. Just den biten tror jag kan vara till fördel här då man absolut inte har något att förlora till skillnad från Deportivo.

Inga nya problem har rapporterats från Sociedad och väldigt viktigt är att man får tillbaka sin skyttekung Carlos Vela till den här matchen.


Det kommer nog bli full fart framåt från båda håll här och framförallt från bortalaget som absolut inte kan nöja sig med en poäng. Två offensivt skickliga lag som har en svajig defensiv, det kan inte sluta målsnålt under dessa förutsättningar. Över 2,5 mål finns till 1,55 hos expekt och det blir en maxinsats på det spelet.

Testar även 3/10 units på över 3,5 mål till 2,40 hos expekt.

/e@sy