Ett guldjagande Real Madrid reser till Galicien för att ta sig an Deportivo La Coruna på Riazor under lördagen. Marängerna har ingenting att förlora och lär pumpa på framåt från start här för att försöka sätta press på Barcelona. Mot ett omotiverat Deportivo tror jag det kan rinna iväg och testar därför ett målspel på gästerna.

  • Match: Deportivo – Real Madrid
  • Spel: Real Madrid över 3,5 mål
  • Odds: 2,37 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Deportivo La Coruna hade en smakstart på säsongen och fanns länge med i kampen och en europaplats. Men andra halvan på säsongen var rent sagt bedrövlig och det var först i den näst sista omgången som laget säkrade ett nytt kontrakt, detta genom en bortavinst mot ett omotiverat Villarreal (2-0). Ingen rättvis seger men det var kanske på tiden att Deportivo fick med sig en sådan vinst. Nu är det istället Depor som saknar motivation och dessutom är det inget b-betonat Villarreal man möter nu, utan ett guldjagande Real Madrid. Det var inte längesedan som Deportivo åkte på en ordentlig käftsmäll hemma mot Barcelona (0-8) och risken finns att även detta kan rinna iväg. Laget har tappat det fina försvarsspel man hade i början på säsongen och när nu förstakeepern German Lux går skadad så försvagas man ytterligare i det defensiva. Ser vi sedan till spelet hemma på Riazor så är Deportivo det sämsta hemmalaget i ligan och har släppt in hela 17 mål på de fem senaste matcherna här. Inga siffror man vill ta med sig in till en match mot Real Madrid.
Kikar vi till skadeläget så är det främst defensiva avbräck vi hittar. Som jag redan nämnt är målvakt Lux skadad och sedan stryker vi även backarna Laure och Luisinho. Även Cani, Dominguez och målvakt Fabricio finns på frånvarolistan.

deportivo_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid har fortfarande chansen att ta hem La Liga-titeln och med två veckor kvar till finalen i Champions League så behöver inte Zidane spara på något krut här. Marängerna måste ta chansen så länge den finns och vi kan nog räkna med ett väldigt offensivt bortalag här, till skillnad från matcherna mot Man City nyligen där Real Madrid inte direkt bjöd på någon gladfotboll. Nu är både Benzema och Bale hela inför dagens match och tillsammans med Ronaldo kommer man givetvis skapa chanser på löpande band. Ingen större prestation mot Valencia (3-2) i senaste omgången där Real Madrid var lite bleka, men nu har man fått vila ut ordentligt och lär komma otroligt taggade till den här matchen. Deportivo är även ett motstånd som Real Madrid brukar trivas väldigt bra mot. Kikar vi till de 10 senaste matcherna lagen emellan så har marängerna pumpat in hela 38 mål.
Skadeläget hos gästerna ser väldigt ljust ut då vi endast stryker skadade anfallaren Vazquez. I övrigt inga som helst bekymmer.


Det finns absolut ingenting att fundera på för Real Madrid som måste pumpa på för en seger här. Med BBC framåt så kommer ett motiverat Deportivo få väldigt svårt att hålla ner siffrorna. En slant åker därför in på Real Madrid över 3,5 mål.

/e@sy