Måndagsmatch från La Liga där vi denna vecka beger oss mot Riazor för att kika till mötet Deportivo – Rayo. Hemmalaget har spelat bra på slutet utan att ha fått någon ordentlig utdelning. Blir det islossning här?

  • Match: Deportivo – Rayo
  • Spel: Deportivo över 1,5 mål
  • Odds: 1,92 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Deportivo La Coruna har gjort det klart godkänt hittills denna säsong då laget samlat på sig 29 poäng och parkerar som 9:a i tabellen. Kikar vi till resultatraden den senaste tiden så ser det ut som Deportivo har usel form med facit 0-3-2, men jag tycker dessa siffror är rejält missvisande. Förlusten mot Real Madrid (0-5) är inte mycket att snacka om, men torsken mot Villarreal (1-2) på hemmaplan var oförtjänt. Även senaste hemmamatchen mot Valencia (1-1) var en match som Deportivo styrde och borde vunnit. Men Negredo ville annat på tilläggstid och innan dess hade linjedomaren rånat Deportivo på både 2-0 och 3-0. Så chanser har inte saknats i matcherna. Hemmaplan tycker jag är en rejäl fördel för Deportivo, speciellt mot en motståndare som Rayo. Gästerna trivs med att ha bollinnehavet och Deportivo är faktiskt snäppet vassare när de får ligga på kontring. Lite skärpa i avsluten så ska vi kunna hitta två hemmamål här.
Borges, Cartabia och Fabricio går fortfarande skadade och kommer inte till spel här. Det blir heller inget spel för målvakt Lux som är avstängd.

deportivo_200x200vallecano_200x200

Ray Vallecano har inte haft någon större säsong så här långt då laget parkerar som nästjumbo med 19 intjänade poäng. Nu fick man förvisso plocka en viktig seger i senaste omgången mot Celta Vigo (3-0), men den vinsten kan man skicka en blomma till Celta-tränaren Berizzo och tacka för. Celta Vigo vilade nästan hela ordinarie startelvan och då ska Rayo vinna. Men det var på hemmaplan och nu är laget på resande fot, där resultaten varit väldigt dåliga under säsongen. Facit 1-2-7 gör Rayo till ett av ligans sämsta bortalag och 29 insläppta mål innebär nästan exakt tre insläppta per match, vilket är en skyhög siffra. Som jag redan nämnt älskar Rayo att hålla i bollen och det tror jag leder till problem idag. Paco Jemez mannar har en förmåga att tappa boll i mindre bra lägen och det tror jag Deportivo kommer ta till vara på idag.
Hos gästerna stryker vi Embarba, Ebert, Rat och målvakterna Cobeno samt Tono.


Jag tror på en öppen match här mellan två lag som verkligen vill spela en offensiv fotboll, och då tror jag definitivt på minst två hemmamål. Deportivo har spelat bra på hemmaplan den senaste tiden och jag tror som sagt att det kan bli islossning mot ett defensivt svagt Rayo. Deportivo ö1,5 mål spelas med en högre insats!

/e@sy