Två spanska cupmatcher i afton där Deportivo La Coruna och Mirandes drabbar samman på Riazor. Deportivo var det klart bättre laget i första mötet, trots 1-1 på resultattavlan, och jag tror man växlar upp här och sätter dit två strutar.

  • Match: Deportivo – Mirandes
  • Spel: Deportivo över 2,5 mål
  • Odds: 1,98  unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Deportivo La Coruna har imponerat på mig hittills denna säsong och finns med i kampen om europaplatserna i La Liga. Formen är kanske inte den bästa med två raka förluster på kontot, men varken Villarreal (1-2) eller Real Madrid (0-5) är några enkla motståndare ska vi komma ihåg. Dessutom så var man det klart bättre laget mot Villarreal och förtjänade mer i den matchen. Men nu är det cupen och chans för Deportivo att hoppa upp på vinnarspåret igen, samtidigt som de avancerar i cupen. Första mötet borta mot Mirandes var en bra prestation från Deportivo, och trots ett spelövertag tror jag att de är nöjda med 1-1. Det är Mirandes som måste gå framåt i dagens match för att avancera och då tror jag att det visar sig att det skiljer en division mellan dessa lag. Truppen som tagits ut till dagens match är stark och innehåller bland annat Cani, Cartabia, Jonás Gutiérrez, Oriol Riera, Lucas Pérez samt Luis Alberto. Med en offensiv 4-3-3 uppställning tror jag dessa herrar löser två mål åt oss inför de egna fansen.
Vi stryker Sidnei, Álex Bergantiños, Haris Medunjanin, Fabricio, Borges och Rodriguez till dagens match.

deportivo_200x200mirandes_180x180

Mirandes har gjort det riktigt bra i Segundan denna säsong då laget placerar sig på en 9:e plats i nuläget, med endast två poäng upp till Leganes på sista playoff-plats. Dessa två lag ställs för övrigt mot varandra i helgens ligaspel, vilket jag tror gynnar vårat spel i matchen. Visst reser de till Galicien för att vinna, men jag tror inte de går över lik för att avancera i cupen. Mirandes är ett otroligt offensivt lag och de är inte alls rädda för att trycka på framåt. Det har vi sett i Segundan denna säsong då Mirandes är det lag som gjort flest mål framåt, 30 till antalet på 20 matcher. Men nu ställs man mot ett lag från högstaligan och då tror jag inte det passar att vara allt för offensiv. Men Mirandes måste in med minst ett mål för att avancera från detta dubbelmöte och det bör innebära en del ytor för hemmalaget. Samtidigt, om Mirandes pillar in en kasse, måste Deportivo in med minst två mål för att avancera. Så detta borde bli en öppen match med många chanser.
Hos gästerna stryker vi mittback Alvara Corral. I övrigt inga större bekymmer.


Deportivo var som sagt det klart bättre laget i första mötet och jag förväntar mig att man växlar upp ytterligare när det nu är hemmaplan. Intressant odds för minst två hemmamål i matchen och en insats strax över medel åker in.

/e@sy