Returmöten i den spanska cupen i afton och vi beger oss till Riazor för att kika till mötet Deportivo La Coruna – Llagostera. Det är en division mellan lagen och det märktes i det första mötet där Deportivo kunde vinna med 2-1. Större siffror att vänta ikväll?

  • Match: Deportivo – Llagostera
  • Spel: Deportivo -1,5
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Deportivo La Coruna har varit en av spanska ligans stora överraskningar den här säsongen då laget placerar sig på en sjätteplats i tabellen med endast två förluster på 15 matcher. Laget kommer närmast från match mot Barcelona där man hämtade upp ett 0-2 underläge och smet ifrån Camp Nou med en pinne i bagaget. Nu lär det roteras en hel del från den bragdmatchen men jag tycker att Deportivo har ett mycket slagkraftigt lag oavsett, det visade man i första mötet mot Llagostera. Deportivo har alltså ett 2-1 resultat med sig in till den här returen och det var en match som Deportivo dominerade. Förvisso hamnade man i ett ganska tidigt underläge, men efter det växlade Depor upp och visade att det skiljer en division mellan lagen. Oriol Riera kunde avgöra matchen med en man mindre på planen, efter ett mycket snyggt skott upp i krysset.
Tränare Victor Sanchez har tagit ut en mycket stark trupp till dagens match och han har deklarerat att dom inte tar lätt på dagens uppgift. Celso Borges, Jonás Gutiérrez, Oriol Riera, Fabricio och Cani stryks på grund av skador. Vidare så är ytterback Luisinho avstängd.

deportivo_200x200llagostera_180x180

Llagostera gör sin andra säsong i Segundan och har haft stora bekymmer den här säsongen. Just nu placerar sig laget på en nedflyttningsplats och lagets senaste förlust mot Cordoba (0-2) var den 11 förlusten på 17 omgångar den här säsongen. Det var en pigg inledning från laget i första mötet med hemmapubliken i ryggen, men sedan tog det slut väldigt snabbt. Spelarna var lite överallt ute på planen och då blir man straffad mot ett såpass skickligt lag som Deportivo är. Med den utsatta tabellposition som laget har blir helgens hemmamatch mot Mirandes väldigt viktig, vilket jag tror att tränare Oriol Alsina har i tankarna. Han har faktiskt gått ut och kallat kvällens retur för ”ett omöjligt uppdrag”, vilket kan tyckas som ett konstigt uttalande från en tränare. En ljummen inställning från Alsina och det lär säkerligen smitta av sig på spelarna, dessutom känns det som en del rotationer ligger nära till hands.
Gästerna har en del skador i truppen och nya till den listan är anfallarna Chumbi och Benja, som lämnas hemma idag.


Det var som sagt klasskillnad i första mötet och jag tror det kommer märkas av ännu mer när Deportivo nu har hemmaplan. Llagostera ska inte hänga med här och dessutom har laget ett bortafacit på 0-1-8 denna säsong, vilket knappast lär ge något extra självförtroende. Sätter Deportivo 1-0 och 2-0 här så finns det risk att det rinner på. Hemmalaget -1,5 spelas med en högre insats.

/e@sy