Måndagsmatch från La Liga och den hittar vi denna vecka på härliga Riazor där Deportivo La Coruna gästas av Las Palmas. Vi har fått se en del målglada historier från Riazor den senaste tiden och jag hoppas på mål även ikväll, mellan två mittenlag som kan spela helt utan press på sig.

  • Match: Deportivo – Las Palmas
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,975 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Deportivo La Coruna har haft en godkänd säsong så här långt och placerar sig på en 11:e plats i tabellen med 37 inspelade poäng, en poäng som utan tvekan borde räcka till ett förnyat kontrakt. Formen är relativt bra efter en väldigt tung inledning på 2016 då Deportivo nu tagit poäng i tre av sina fyra senaste matcher. Välförtjänt seger mot Levante (2-1) näst senast och en mycket bra bortamatch mot Celta Vigo (1-1) senast efter att ha spelat med en man mindre sista 20 min. Hemma på Riazor är kanske inte Deportivo som allra bäst, men det brukar alltid bli sevärda matcher här med chanser åt båda håll. Det kan vi även se på dem senaste hemmamatcherna där Deportivo gästas av Levante (2-1), Malaga (3-3). Granada (0-1), Betis (2-2) och Rayo (2-2). Fyra av de fem senaste hemmamatcherna har blivit målkalas och det borde nog varit fem av fem, för matchen mot Granada bjöd på en hel del chanser.
Vi har även defensiva bekymmer hos hemmalaget idag som saknar mittback Arribas och ytterback Luisinho. Dessutom stryker vi förstakeeper German Lux som går skadad. En del tunga avbräck med andra ord. Inga problem offensivt!

deportivo_200x200laspalmas_200x200

Las Palmas har spelat upp sig ordentligt efter en tveksam start på säsongen och placerar sig just nu på en 14:e plats i tabellen, endast en pinne bakom Deportivo. Formen är mycket god då laget har fyra vinster på de fem senaste matcherna och det ska väldigt mycket till för att ölaget inte ska säkra ett nytt kontrakt i högstaligan. Las Palmas är som bäst hemma på Gran Canaria, men nu har man även plockat tre raka segrar på resande fot. Inga målglada historier då samtliga tre matcher slutat 1-0, men samtidigt så tycker jag inte vi ska jämföra matcher mot Sociedad, Villarreal och Eibar med dagens match. Deportivo spelar otroligt offensivt på hemmaplan och det tror jag gästerna ställer upp på idag och svingar med. Jag tycker inte Las Palmas har något stabilt försvarsspel trots tre raka nollor på bortaplan och det ska nämnas att laget släppt in hela 27 mål på 15 bortamatcher.
Hos Las Palmas stryker vi idag anfallaren Willian Jose vilket självklart är ett avbräck framåt. Men nu får förmodligen Araujo chansen och jag tycker det är en riktigt bra anfallare som inte riktigt fått det att lyckas denna säsong. Förutom Willian stryker vi även Garrido, Hernan, Wakaso och Castellano.


Två lag som kan spela avslappnat från en mittenposition i tabellen och det tror jag öppnar för anfallsglad fotboll med chanser åt båda håll. Jag testar därför över 2,5 mål i matchn och slänger in en insats strax under medel.

/e@sy