Vi beger oss mot Riazor under söndagen där Deportivo La Coruna gästas av tabelljumbon Granada. Två lag som verkligen jagar efter en seger och därför tror jag på en öppen match med många mål. Haka på!

  • Match: Deportivo – Granada
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,15 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Deportivo La Coruna hade ett bra 2015 där laget placerade sig högt upp i tabellen och vinsterna trillade in. Men starten på 2016 har varit allt annat än bra då laget fortfarande segerlösa under året. Det innebär att man halkat ner till en 10:e plats och nu vill det till att laget plockar trepoängare om man vill spela ute i europa nästa säsong. I nuläget är det fyra poäng upp till Eibar på den sista europaplatsen, som dessutom har en match mer spelad. Senast blev det en 1-0 förlust borta mot Espanyol och det var faktiskt en riktigt bra prestation från Deportivo, men bollen ville inte in. Nu får man tillbaka Lucas Perez från skada och det är givetvis positivt för anfallsspelet då han gjort 14 mål och 6 assist denna säsong. Räkna med ett väldigt offensivt hemmalag idag och då ska det finnas väldigt goda möjligheter till minst tre mål i matchen.
Hemmalaget får klara sig utan försvarsgeneralen Sidnei idag som klev av skadad mot Espanyol. Ett väldigt tungt avbräck defensivt! Vidare så stryker vi Cani, Dominguez och målvakt Fabricio. Offensivt inga som helst bekymmer!

deportivo_200x200granada_200x200

Granada åkte på ytterligare en förlust i senaste omgången, hemma mot Valencia (1-2), och det blev slutet för tränare Sandoval som fick sparken. Laget placerar sig på en jumboplats i ligan och segrarna måste trilla in nu om laget ska säkra ett nytt kontrakt i La Liga. Kikar vi framåt så gillar jag Granada som har vassa herrar i bland annat Penaranda, Success, Barral, Rochina, Cuenca och El Arabi. Granada skapar alltid en massa chanser framåt och det såg vi inte minst i senaste omgången där man borde gjort minst två mål framåt. Tycker heller inte att det är någon nackdel att Granada spelar på bortaplan idag, då det är ett kontringsskickligt lag. Men vänder vi på det och kikar till defensiven så är Granada rent bedrövliga. Ett snitt på nästan exakt två insläppta mål per match den här säsongen håller inte om man vill vinna matcher.
Hos gästerna stryker vi idag defensiva mittfältarna Javi Marquez och Ruben Perez. Inga avbräck offensivt!


Deportivo jagar en europaplats och Granada jagar säker mark, vilket borde innebära en offensiv fotboll idag. Det brukar dessutom vara bra drag på Riazor och det tror jag är ytterligare något som bäddar för offensiv fotboll. Över 2,5 känns som ett riktigt bra spel och en tyngre insats åker in!

/e@sy