Fredag vilket innebär att vi bjuds på lite spanska fotboll denna afton. Det är på Riazor det händer och matchen i fokus är Deportivo La Coruna som tar emot Getafe. Spelbolagen verkar tro på en målsnål tillställning här, men jag är inte beredd att hålla med om den saken.

  • Match: Deportivo – Getafe
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Deportivo La Coruna har väl inte haft någon kanonstart på säsongen och placerar sig på en 16:e plats med åtta inspelade poäng så här långt. Det har varit väldigt ojämna prestationer där man fått stryk flertalet matcher i rad, för att sedan spela ut Valencia (3-0) på hemmagräs. Jag tycker inte man har någon större kvalité i truppen och förutom matchen mot Valencia så har spelet varit sådär. Nu plockade man förvisso en pinne borta mot Espanyol (0-0) senast, men det är inget resultat som speglar matchbilden. Nu vänder man hem till Riazor igen och mot en motståndare som Getafe så tror jag att vi får se ett väldigt offensivt hemmalag idag. Man har som sagt plockat poäng i två raka matcher nu och dessutom har man inte släppt in något mål i dessa två matcher. Men jag tror att man kan vara illa ute idag, för Getafe har inte längre några trötta killar i anfallet. Tappar man bollen på fel ställen så kan man kan bli straffade idag, likväl kan man själva straffa ett Getafe som saknar två viktiga kuggar i försvarslinjen här.
Hos hemmalaget stryker vi skadade anfallaren Lucas Pérez, i övrigt inga större bekymmer.

deportivo_200x200Getafe_200x200

Getafe har inlett ligaspelet något bättre än kvällens motståndare då man plockat två poäng mer och placerar sig som 12:a. Det har varit lite turbulent i klubben med allt tjafs kring stjärnan Pedro Leon, men jag tycker ändå inte det är något som påverkat spelet negativt. Getafe ser bättre och bättre ut för varje match som går och senaste prestationen hemma mot Atlético Madrid (0-1) var riktigt bra. Nu blev det förlust där, men samtidigt så blev laget en man kort i och med Alexis utvisning i minut 56. Trots detta så pressade Getafe på mot slutet och man spelade som sagt riktigt bra. Tidigare så har man haft tröga yttrar i laget där Pedro Leon och Diego Castro knappast är några löpstarka herrar. Nu har man plockat in Fredy Hinestroza och Karim Yoda som borde vara ordinarie på varsin kant efter deras prestationer så här långt. Två fartfyllda spelare som dessutom besitter en väldigt fin teknik. Inte särskilt slipade i det defensiva spelet dock, men nu är det ett överspel som ska jobbas in här, så man får gärna fuska med den biten.
Hos gästerna stryker vi ordinarie backarna Valera (skadad) och Alexis (avstängd), där den senare fick fyra matchers avstängning efter slagit mot Mandzukic. Två tuffa avbräck i defensiven!


Hade dessa lag drabbat samman förra säsongen så hade det nog inte blivit någon större målfest, då båda lagen var väldigt tajta i defensiven i respektive liga. Men Deportivo är ett helt annat lag den här säsongen kan jag tycka, och med Valera samt Alexis borta hos gästerna så lär inte samspelet vara det bästa där heller. Testar därför spel på över 2 mål (goal line) i matchen, där det är pengarna tillbaka på exakt  två mål.

/e@sy